Home Internațional EUROVISION 2014! „Femeia cu barba” a castigat finala! Vezi reactia lui Ovi...

EUROVISION 2014! „Femeia cu barba” a castigat finala! Vezi reactia lui Ovi dupa concurs! (FOTO)

Rise Like A Phoenix, interpretata de Conchita Wurst din Austria, a castigat concursul cantecului european Eurovision 2014, desfasurat la Copenhaga.

Cu un total de 290 de puncte, Austria s-a detasat clar de urmatoarele doua clasate: Olanda, care a obtinut 238 de puncte si Suedia, cu 218 puncte.

Finala Eurovision 2014 din 10 mai a fost difuzata in direct la TVR 1, TVR HD, TVR International si online, pe www.tvrplus.ro.

Romania, reprezentata de Paula Seling & Ovi, s-a clasat in prima jumatate a clasamentului final, ocupand locul 12, cu 72 de puncte.

In finala de la Copenhaga, Romania a obtinut puncte de la Azerbajan (6), Malta (8), Macedonia (4), Belarus (1), Israel (8), Portugalia (1), Norvegia (4), Moldova (12), Irlanda (2), Austria (8), Spania (8), Belgia (5), Italia (5).

Desi a obtinut acelasi punctaj cu Finlanda, Romania s-a clasat pe locul 12, iar Finlanda pe 11 intrucat tara nordica a primit note din partea publicului din mai multe tari decat Romania, dupa cum prevede regulamentul (Finlanda a primit puncte din 16 tari, iar Romania din 13).

„Sunt fericita ca am avut ocazia sa cant pentru Romania, pentru oameni cu vise frumoase, cu ganduri si dorinte inalte. Am visat la un miracol… poate nu a fost timpul lui. Am cantat cu tot sufletul, ne-am pregatit ca si pentru un real campionat de muzica europeana. Suntem fericiti daca voi ati fost mandri de noi”, a declarat Paul Seling dupa concurs.

La randul sau, si Ovi a tinut sa-si exprime punctul de vedere.

„Oficial, este ultimul Eurovision la care particip. E timpul sa trecem la hituri de-acum”, a spus Ovi.

Cantaretul si compozitorul din Botosani a mai vorbit de notarea din cadrul concursului dar si de viitorul artistic al cuplului muzical Paula Seling & Ovi.

„Sunt foarte mandru de prestatia noastra si de felul in care ne-am prezentat. Am fost o echipa de profesionisti care am dat totul si am visat sa fim primii in aceasta competitie. Insa votul geopolitic si-a facut de cap inca o data si a facut «legea» in final. Totusi platforma de expunere a fost foarte mare, ne-a revazut o Europa intreaga, am fost apreciati si personal voi folosi acest moment in avantajul nostru. Avem piese foarte bune in stand-by pe care le vom lansa in perioada imediat urmatoare, iar duetul Paula Seling & Ovi are inca multe de spus pe plan muzical”, a spus la final Ovi.

In seara de sambata, 10 mai, au urcat pe scena de la B&W Hallerne, in cea de-a 59-a editie Eurovision, reprezentantii a 26 de tari europene: Ucraina, Belarus, Azerbaijan, Islanda, Norvegia, Romania, Armenia, Muntenegru, Polonia, Grecia, Austria, Germania, Suedia, Franta, Rusia, Italia, Slovenia, Finlanda, Spania, Elvetia, Ungaria, Malta, Danemarca, Olanda, San Marino, Marea Britanie.

Exit mobile version