Autoritățile sanitare din Milano estimează la circa 3.000 numărul lucrătorilor sanitari care nu s-au vaccinat anti-COVID-19. Și în România, puțin peste jumătate din personalul medical este vaccinat.
Autoritățile sanitare din orașul italian Milano au comunicat prin scrisori adresate unui număr de 420 de cadre medicale din regiunea Lombardia suspendarea lor din activitate pentru că nu s-au vaccinat anti-COVID-19, conform dispozițiilor legale, scrie cotidianul Corriere della Sera, citat de agenția EFE.
Scrisorile au fost expediate către 120 de medici și 300 de asistente din centre medicale publice sau private din Milano și din localitatea apropiată Lodi. Cadrele medicale suspendate nu-și vor mai putea continua activitatea și nu vor mai fi plătite.
Autoritățile sanitare din Milano estimează la circa 3.000 numărul lucrătorilor sanitari care nu s-au vaccinat anti-COVID-19.
O nouă lege adoptată în Italia instituie vaccinarea anti-COVID-19 obligatorie pentru angajații din sectorul sanitar. Guvernul de la Roma studiază de asemenea posibilitatea aplicării acestei legi pentru toată lumea sau măcar în anumite sectoare.
Președintele Federației naționale a medicilor italieni, Filippo Anelli, a declarat recent că în Italia „sunt circa 1.500 de medici nevaccinați, dintre care aproximativ 1.000 continuă să-și exercite profesia”. Deși a admis că aceștia reprezintă o minoritate, el i-a îndemnat să se imunizeze pentru a respecta legea.
Și în România sunt cadre medicale care refuză să se vaccineze. Oficialii Ministerului Sănătății au constatat, în luna iulie, că doar puțin peste jumătate din personalul medical din România sunt vaccinate (58%). Executivul lucrează la un proiect de lege prin care cadrele medicale nevaccinate – medici, asistente, brancardieri – să fie obligate a suporta pe cheltuiala proprie teste periodice, dacă nu acceptă să se imunizeze.