ORGANIZAȚIA MONDIALĂ A SĂNĂTĂȚII: „Eliminați urgent din hrană dumneavoastră aceste alimente. Ele sunt responsabile de hrănirea cancerului”

Din nefericire factorii care produc cancerul sunt mult mai numeroși, lista realizată de Agenția Internațională pentru Cercetare în Domeniul Cancerului (IARC) și Organizația Mondială a Sănătății cuprinde nu mai puțin de 118 factori (acțiuni, agenți, substanțe) care ar putea cauza cancer.

Organizația Mondială a Sănătății a decis să inițieze o campanie prin care să aducă la cunoștința oamenilor de pretutindeni care sunt principalele alimente care încurajează dezvoltarea cancerului și a celulelor canceroase din corp.

Aceste sunt o parte din alimentele pe care nu trebuie sub nicio formă să le consumați!

Alimente afumate –  majoritatea preparatelor sunt afumate artificial, cu compuşi chimici precum N-nitroso. Spre deosebire de produsele afumate în mod natural, cele obţinute prin afumare artificială pot provoca apariţia cancerului stomacal sau colectoral.

Somonul de crescători – Alimentaţia somonului de crescătorie este bazată pe diverse substanţe contaminate, antibiotice şi alte ingrediente care cauzează sănătăţii omului. Spre deosebire de consumul somonului sălbatic, consumul somonului de crescătorie creşte riscul apariţiei cancerului din cauza concentraţiei puternice de PCB dinacesta.

Popcornul pregătit la microunde – ambalajul de pe popcornul din comerţ conţine urme de acid perfluorooctanoic, despre care s-a dovedit că este cancerigen şi poate afecta mai ales ficatul.

Alimentele modificate genetic – Adevăratul pericol pe care îl prezintă alimentele modificate genetic constă în eliberarea proteinelor nenaturale în timpul digestiei.

Chipsurile din cartofi – Acestea sunt gătite la temperaturi foarte mari ducând la producerea acrilamidei, de asemenea cancerigenă.

Carnea roşie – celulele canceroase prosperă în mediul acid generat de dietele pe baza de carne roşie. În schimb, puteţi înlocui carnea roşie cu carne de pui şi peste.

Băuturile carbogazoase – multe sortimente de băuturi carbogazoase, mai ales cele fără zahăr, conţin aspartam, un îndulcitor artificial.

Din nefericire factorii care produc cancerul sunt mult mai numeroși, decât cei amintiti mai sus. Lista realizată de Agenţia Internaţională pentru Cercetare în Domeniul Cancerului (IARC) și Organizația Mondială a Sănătății cuprinde nu mai puțin de 118 factori (acțiuni, agenți, substanțe) care ar putea cauza cancer.

Cele 118 cauze ale cancerului, potrivit IARC și OMS sunt:

1. Fumatul
2. Lampe UV și dispozitive de bronzare
3. Producția de aluminiu
4. Producția de auramină
5. Arsenicul în apă
6. Fabricarea de încălțăminte
7. Curățarea de hornuri/șeminee
8. Gazeificarea cărbunelui
9. Distilarea cărbunelui
10. Producția de benzină
11. Fabricarea de mobilier
12. Mineritul
13. Fumatul pasiv
14. Domeniul metalurgic/siderurgic
15. Fabricarea izopropanolului
16. Fabricarea coloranților (magenta)
17. Munca de decorator/zugrav/pictor
18. Pavarea strazilor/acoperișurilor cu smoală de gudron
19. Industria cauciucului
20. Acidul sulfuric
21. Amestecul sau amestecarea de aflatoxine
22. Băuturile alcoolice
23. Nuci de arecă
24. Betel
25. Amestecul betel și tutun
26. Smoala din gudron
27. Gudronul de cărbune
28. Emisiile rezultate din arderea carbunelui
29. Evacuarea diesel
30. Uleiurile minerale netratate
31. Fenacetina utilizată ca analgezic
32. Acidul aristolohic26
33. PCB-urile/ Bifenilii policloruraţi
34. Peștele crud (specific chinezesc)
35. Gaze de șist
36. Funingine
37. Produsele care conțin tutun (masticabile)
38. Praful de lemn
39. Carnea procesată
40. Acetaldehida
41. Aminobifenil42. Plante care conțin aristolochie
43. Arsen și compuși derivați
44. Azbest
45. Azatioprină
46. Benzen
47. Benzidină
48. Benzopirenul
49. Beriliu
50. Clornafazină
51. Bis (clormetil) eter
52. Clormetil metil eter
53. 1,3-butadienă
54. 1,4-butandiol dimetansulfonat
55. Cadmiu și compuși derivați
56. Clorambucil
57. Metil-CCNU
58. Crom VI
59. Ciclosporină
60. Anticoncepționale hormonale
61. Anticoncepționale orale
62. Ciclofosfamida
63. Coloranți metabolizați
64. Dietilestrilbestrol
65. Virusul Epstein-Barr
66. Estrogeni
67. Estrogeni nesteroidieni
68. Terapia cu estrogeni
69. Etanolul din băuturile alcoolice
70. Erionita
71. Oxidul de etilenă
72. Etoposidul
73. Formadelhida
74. Arseniură de galiu
75. Helicobacter pylori
76. Virusul hepatic B
77. Virusul hepatic C
78. Tratamentul cu plante din genul Aristolochia
79. HIV
80. Papiloma virus uman
81. Virusul uman limfotropic
82. Melfalan
83. Methoxsalen
84. 4,4-metilen bis
85. MOPP
86. Gaz muștar
87. Naftilamina
88. Radiații de neutron
89. Compuși de nichel
90. N-Nitrosodimethylamino
91. N-Nitrosonornicotina
92. Opisthorchis viverrini
93. Poluarea
94. Particule din poluarea aerului
95. Fosfor-32, fosfat
96. Plutoniu-239
97. Radioiodini
98. Radionuclizi A
99. Radionuclizi B
100. Radium-224
101. Radium-226
102. Radium-228
103. Radon-222.
104. Schistosoma haematobium
105. Silica
106. Radiația solară
107. Talcul cu asbestiforme
108. Tamoxifen
109. Tetraclor-para-dioxina
110. Tiotepa
111. Toriu-232.
112. Ortotoluidina
113. Clorura de vinil
114. Radiația ultravioletă
115. Radiațiile X și Gamma
116. Treosulfan
117. Acetaminofen
118. Fumul de lemn

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.