Home Internațional Romanii din Italia vor picheta Ambasada de la Roma

Romanii din Italia vor picheta Ambasada de la Roma

Romanii din Italia sunt solidari cu manifestantii din Romania. Duminica, 22 ianuarie, incepand cu ora 12.00, romanii din Roma si din imprejurimi sunt chemati sa picheteze sediul Ambasadei Romaniei la Roma, din via Via Nicolo Tartaglia, 36 (cartierul Parioli), in semn de solidaritate cu manifestantii care au iesit in strada in orasele Romaniei.

Asociatia Romanilor din Italia, alaturi de alte asociatii, ii cheama la manifestatie pe toti romanii nemultumiti de politica guvernului Basescu – Boc, pentru a cere numirea unui guvern tehnic la Bucuresti. Intr-o scrisoare expediata membrilor si simpatizantilor de Asociatia Romanilor din Italia se spune:
„In aceste zile, romanii au iesit in strada pentru a cere demisia guvernului Boc si a presedintelui Traian Basescu. Noi, romanii din diaspora, suntem solidari cu cei care cer demisia celor care au adus tara intr-o situatie catastrofala.
Toate tarile din Europa au luat masuri de austeritate, dublate insa de masuri de redresare si crestere economica. In Romania au fost luate doar masuri de austeritate. Au fost taiate salariile, pensiile si alocatiile sociale, au crescut taxele, accizele si TVA, au fost facute concedieri in masa, au fost desfiintate spitale, efectul fiind o catastrofa sociala de proportii. Jumatate din populatia Romaniei se zbate in saracie, conform oricaror standarde, europene sau africane. Milioane de romani si-au luat lumea in cap si au emigrat in cautarea unei vieti decente. Dar nimeni nu a emigrat de placere.
Guvernul a declansat un razboi contra populatiei, pretextul fiind cerintele FMI si ale Uniunii Europene. Nu se stie ce s-a facut cu banii de la FMI si UE, se stie doar ca generatiile viitoare au fost amanetate in contul datoriilor facute acum. Suntem datori vanduti. In 1989, Romania nu avea datorii externe, acum avem o datorie externa publica si privata de aproape 100 de miliarde de euro, fata de un produs intern brut de 120 de miliarde de euro.
Banii imprumutati de la FMI nu au imbunatatit situatia populatiei,ci au fost folositi in beneficiul bancilor straine care au speculat dorinta de bunastare a populatiei, in anii de boom economic. Acum sute de mii de romani nu mai reusesc sa-si plateasca datoriile la banci, iar Guvernul i-a abandonat, pentru a nu supara grupurile financiare de lobby care dau bani partidelor. In acelasi timp coruptia si economia subterana au crescut, fiind evaluate la peste 30 de miliarde de euro. 
Romania este pe ultimul loc la infrastructura in Europa, avem doar 300 de km de autostrada si jumatate de gospodarii fara acces la apa curenta si canalizare. Agricultura si industria nationala au fost puse la pamant, in timp ce importam majoritatea alimentelor si a bunurilor de larg consum. 
Manevrele economice ale guvernului Boc au fost dictate de Traian Basescu, seful de la Cotroceni, care are controlul tuturor parghiilor de decizie din statul roman. Nu numai cei aflati azi la conducere sunt vinovati pentru aceasta catastrofa. Toata clasa politica actuala are o responsabilitate. Politicienii nu mai reprezinta interesele alegatorilor lor, ci a celor care le finanteaza campaniile electorale. Solutia nu este inlocuirea PDL cu USL.
Consideram ca starea actuala a Romaniei impune numirea unui guvern tehnic, asa cum s-a intamplat in Italia. Un guvern tehnic care sa nu mai fie controlat si santajat de grupurile de interese din economie si finante. Un guvern care sa scoata tara din criza.
Romani, veniti alaturi de noi pentru a participa la renasterea Romaniei!”.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here