Home Internațional TURCIA: DOCUMENTUL care il poate „detrona” pe presedintele Erdogan

TURCIA: DOCUMENTUL care il poate „detrona” pe presedintele Erdogan

Dupa „lovitura de stat” nereusita din Turcia, despre presedintele Recep Tayyip Erdogan se spune tot mai des ca de fapt ela fost in spatele acestei actiuni. Mai ales ca acesta a inceput o adevarata epurare in societatea turca, cu scopul de a-si intari puterea in tara.

Chiar mass-media turca nu a fost iertata, mai ales cea care i s-a impotrivit tot timpul si care a scos la iveala toate iesirile nedemocratice ale lui Erdogan.
 
Din tabara adversa lui Erdogan au readus in actualitate problema autenticitatii diplomei universitare a lui Recep Tayyip Erdogan, fara de care acesta nu ar putea conduce destinele Turciei si asta pentru ca, potrivit Constitutiei, presedintele tarii trebuie sa fie obligatoriu, absolvent de studii universitare, dupa cum scrie Evenimentul Zilei.
 
Conform al-monitor.com, Erdogan a urmat gimnaziul la o scoala religioasa care urma sa-l pegateasca pentru a predica islamul, astfel ca daca ar fi dorit sa faca o facultate, singura pe care ar fi putut sa o urmeze era una in domeniu. Cu toate acestea, in momentul inscrierii candidaturii pentru presedintia tarii, Erdogan scoate din „maneca”, asul, o diploma eliberata de Facultatea de Studii Economice si Administrative a Universitatii din Marmara, iar de aici suspiciunile se amplifica.
 
 
Diploma a fost eliberata in anul 1981, in schimb, universitatea a inceput sa functioneze abia un an mai tarziu, in 1982. Mai mult chiar, titulatura trecuta pe diploma lui Erdogan fusese data facultatii abia din 1983, deci la doi ani dupa „eliberarea” acesteia.
 
Evenimentul zilei mai scrie ca daca aceste lucruri vor fi demonstrate „negru pe alb”, Erdogan si-ar putea pierde nu numai functia. Toate actele emise si semnate de acesta vor fi nule de drept, ele pierzandu-si valabilitatea juridica.
 

Dar, se pune urmatoarea intrebre: Cine va avea curajul sa demonstreze aceste lucruri, dupa ce Erdogan a ordonat mii de arestari in ultimele zile?

Exit mobile version