VLADIMIR PUTIN si ANGELA MERKEL au batut palma!

vladimir putin si angela merkel

Dupa mai multe luni de conflict, președintele rus Vladimir Putin a decis sa faca pace la granița cu Ucraina, in urma unei discuții cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

Dupa convorbirea telefonica de duminica dintre Angela Merkel, cancelarul Germaniei, si Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, lucrurile incep sa se limpezeasca.

Vladimir Putin l-a primit, marti, pe Didier Burkhalter, presedintele Organizatiei Europene de Securitate (OSCE), si a spus ca Rusia si-a retras trupele de la granita estica a Ucrainei.

In urma intalnirii cu Didier Burkhalter, care a avut drept scop gasirea unor solutii internationale eficiente pentru a reduce tensiunile, liderul de la Kremlin a mai declarat ca le-a cerut separatistilor din estul Ucrainei sa amane referendumul privind independenta acestor teritorii.

Vladimir Putin a lasat astfel, in mod tacit, ca alegerile prezidentiale din 25 mai, organizate de Kiev, sa se desfasoare in conditii normale.

Prin aceste concesii, Vladimir Putin a reusit sa indeparteze putin influenta americana din chestiunile Europei si a ridicat Germaniei mingea la fileu, care, iata, printr-un singur telefon, rezolva probleme ce amenintau omenirea in pragul unui razboi mondial.

Mai mult, in urma convorbirilor de duminica, presedintele rus s-a asigurat ca Batranul continent va ramane o piata de desfacere pentru gazele rusesti.

Pasul inapoi facut de Kremlin a determinat o distantare a Europei de o alta problema a conflictului ucrainean: Crimeea. Peninsula ramane a rusilor, care pot tine sub control, astfel, toata zona de nord a Marii Negre.

Practic, Vladimir Putin si-a atins obiectivul, iar Ucraina ramane o tara tampon intre NATO si Moscova, inconjurata din trei parti de rusi: trupele din Est, Armata a XIV-a din Transnistria si flota din Sevastopol.

Situatia exploziva din Ucraina, dar si relatiile tot mai tensionate cu Rusia au dus la mobilizarea unor forte canadiene importante in Europa de Est, in ultimele saptamani, in cadrul NATO.

Astfel, in Romania sunt prezente sase avioane de lupta de tip CF-18, o fregata si 600 de militari, care ar putea ramane in regiune cel putin pana la sfarsitul anului si ar putea participa la exercitii in Ucraina.

Potrivit seful Statului Major canadian, generalul Tom Lawson, aparatele de zbor nu sunt inarmate, ele participa la antrenamente in afara bazei din Romania si nu patruleaza vizand avioane si alte amenintari provenind de la Rusia.

sursa: libertatea.ro

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.