Anul viitor, cand vom fi chemati la urne sa votam viitorul presedinte al Romaniei, am putea alege si un nou Parlament.
Liderii USL pregatesc in mare secret o modificare substantiala a Constitutiei, astfel incat alegerile prezidentiale sa se suprapuna din nou cu alegerile parlamentare, deputatii si senatorii urmand sa aiba mandat de 5 ani, ca si seful statului.
Surse social-liberale au declarat pentru www.stirileprotv.ro ca liderii partidelor aflate la putere vor cu orice pret sa suprapuna, in 2014, alegerile prezidentiale cu cele parlamentare, dupa urmatorul scenariu.
1. In noua Constitutie va scrie ca Parlamentul se dizolva in momentul in care jumatate plus unul dintre alesi demisioneaza. In acest caz, nu se vor mai organiza alegeri partiale, iar scrutinul va fi national.
2. Mandatul alesilor va fi de 5 ani, iar alegerile prezidentiale vor avea loc in aceeasi zi cu parlamentarele, va mai scrie in noua lege fundamentala.
3. Scrutinul pentru alegerea membrilor Camerei Deputatilor si Senatului se va desfasura in baza votului uninominal pur, pe principiul „castigatorul ia totul”.
Cu alte cuvinte, daca se mentine actuala intentie de vot, in Parlament va intra doar USL. A doua posibilitate este ca USL sa obtina o majoritate de 90%, cu un PDL reprezentat „meteoric” in Parlament ca opozitie.
Acest plan vine in concordanta cu legea pe care au propus-o in 2012 Crin Antonescu si Victor Ponta, dar care a fost respinsa de Curtea Constitutionala. Acum, daca aceasta prevedere va fi trecuta in Constitutie, nu va mai putea fi respinsa.
Deputatul PDL Sulfina Barbu sustinea atunci ca legea votului uninominal initiata de Ponta si Antonescu „este croita pentru interesul electoral al USL”, incalca normele privind suveranitatea poporului exprimata prin referendumul din 2009 si nu respecta rezultatele acestuia. Deputatul PDL a mai spus ca USL incalca normele privind principiul egalitatii si al reprezentativitatii in drepturi.
La randul sau, purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, a spus ca USL a adus „modificari abuzive la legea electorala” si ca scopul legii, exprimat de Ponta si Antonescu este de a distruge PDL.
In concluzie, daca Uniunea dintre PSD si PNL va rezista, iar USL nu se va rupe si va ramane la peste 65% in intentia de vot (acum ar fi depasit 70% in sondajele proprii), anul viitor, in baza noii Constitutii, parlamentarii USL ar putea demisiona cu doua-trei luni inainte de alegerile prezidentiale, urmand ca Legislativul sa fie dizolvat si sa se treaca la alegeri parlamentare.
Conform surselor politice citate, acest scenariu ar urma sa fie facut public cu doar cateva zile inainte de incheierea activitatii comisiei mixte de elaborare a Constitutiei.
Acest mesaj nu are statutul de campanie electorala conform Legii administra?iei publice locale nr. 215?2001 modificata.
Presedinte al Romaniei > Mircea Moise < o sansa pentru poporul Roman. Romani din toate tarile treziti-va!
Mircea Moise posibil candidat independent la Alegerile prezidentiale 2014
Cetatenie – Romana
Virsta – 70 ani
Origine – 50% Moldovean, 25% Basarabean, 12,5% Rus, 12,5% German
Evolutie – rasarit Basarabean, crescut Ardelean, copt Banatean, rascopt German, rasadit Parisian
Domiciliu – Germania; Resedinta – Romania
Religie – Ortodox
Politica – apolitic
Pregatire profesionala – tehnica, muzica, policalificari
Activitati – Industrie, transporturi, constructii, agricultura, invatamant, muzica, inventii.
Limbi vorbite – Romana, Germana, Franceza, Italiana,
Autocaracterizare – patriot, corect, modest, luptator inversunat pentru libertate si dreptate, bun gospodar, harnic, curajos, respectuos, tolerant, prietenos, ordonat, iubitor de natura si animale, viata decenta si sanatoasa, cu spiritul umorului.
Cetatenii Romani care au trait in comunism cunosc partile rele ale acestui regim. Trecand intr-o oranduire capitalista Romanii incep sa-si dea seama ca aceasta nu e chiar asa cum si-au inchipuit, aceasta desamagire fiind amplificata si de acapararea puterii in Romania de catre persoane si grupari cu un caracter indoelnic, fara pregatiri de specialitate, care au practicat interesele personale mai presus decit cele nationale sau chiar numai interesele personale, apeland la furt, coruptie, minciuna, inselatorie, demagogism. Acestia conducand tara pina in prezent, cit si poporul care i-au ales, habar nu aveau ce inseamna capitalismul, aducand Romania in starea in care se afla in prezent. Adevarul este ca atat comunismul cat si capitalismul au amandoua tot atatea parti bune cat si rele. Trecerea de la un regim la altul trebuia sa se faca treptat prin selectarea partilor bune ale celor doua regimuri cit si aplicabilitatea lor si integrarea in dezvoltarea noii societati.
Ofer Romanilor sansa de a redresa situatia catastrofala in care se afla Romania, prin a-mi sustine candidatura la presedintia Romaniei.
Nu sint nici literat nici orator pentru a impresiona cu discursuri bombastice si demagogice. Impotriva modestiei mele afirm ca am o indelungata si vasta experienta practica in majoritatea directiilor economice si sociale, traind si lucrand alternativ in comunism si capitalism. Cunosc foarte bine amandoua sistemele si sint capabil chiar si in situatia actuala a Romaniei sa combin lucrurile bune si sa inlatur lucrurile rele din aceste doua sisteme si chiar sa aduc ceva nou pentru a sintetiza o oranduire nationala superioara acestor doua sisteme, care sa asigure in principal un nivel de trai mai ridicat populatiei Romaniei . Nu sunt primul care are acest concept. Mai sunt si alte state comuniste si capitaliste in care se inceasca cu mai mult sau mai putin succes aceasta idee.
Nu sunt scamator ca sa fac minuni ca Romanii sa traiasca mai bine. Am ideile ca sa creez conditiile ca oamenii sa-si poata singuri realiza o viata mai buna, parte din ele enumerandu-le in programul de guvernare de mai jos.
Pentru candidatura la alegerile prezidentiale conditia principala este de a fi sustinut de cel putin 200.000 de persoane. Calculand timpul necesar unui candidat independent pentru a aduna semnaturile de sustinere rezulta ca i-ar trebui cel putin 100 de ani. Astfel s-a taiat din start posibilitatea unor persoane din afara cercurilor de interese care au initiat aceste legi, persoane cu adevarat potrivite din punct de vedere moral, cultural, profesional, cu experienta si capabili pentru aceasta functie sa candideze, dind prioritate unor persoane sustinute de anumite cercuri ale caror interese sa le reprezinte. Cat priveste moralitatea acestor cercuri cat si a celor care le-au reprezentat s-a vazut pana in prezent.
Teoretic sansele mele pentru a candida la alegerile prezidentiale sunt nule. Totusi eu impreuna cu o parte din Romani suntem curiosi cati Romani s-au trezit din somnul in care se afla de peste 70 de ani si sunt constienti pe ce lume traesc. In acest sens cei care s-au trezit si au incredere in mine pot sa-si exprime sustinerea mea prin trimiterea urmatorului mesaj la E-Mailul m-moise@t-online.de:
„numele – prenumele – localitatea – judetul – E-Mail sau telefon – incognito (daca doreste sa ramina necunoscut) – sustin candidatura lui Mircea D. Moise la presedentia Romaniei”.
Dupa verificarea veriditatii datelor sustinatorilor, la sfarsitul acestei pagini va aparea o lista cu numele sustinatorilor care nu s-au declarat incognito precum si numarul celor incognito. De la aceeasi adresa de E-Mail pot transmite sustinerea mai multe persoane.
Informatia despre acest site se poate raspandi prin toate mijloacele de comunicare.
Adresa web. http://alegerile-prezidentiale-2014-ro.ibk.me
Program de guvernare
Se cere – Ordine, disciplina, corectitudine, dreptate, harnicie si patriotism.
1. Guvern si administratiea de stat
A. -Romania va fi Republica Prezidentiala in care presedintele statului va avea putere executiva si legislativa prin consultarea expertilor, guvernului, parlamentului si opiniei publice, procedand chiar la referendumuri. Presedintele statului va fi responsabil pentru implementarea legilor iar in cazuri exeptionale are si drept de veto.
Legile vor fi propuse analizate si votate online de catre toti cetatenii Romaniei.
B. -Dizolvarea actualului parlament si formarea unui nou parlament dupa modelul Marii Adunari Nationale dar cu alta componenta si scopuri. Parlament format din 1000 pana la 2000 de reprezentanti ai tuturor paturilor si organizatiilor sociale, economice, culturale si private care sa apere interesele celor pe care ii reprezinta si care sa fie retribuiti de cei pe care ii reprezinta. Deputatii parlamentului vor fi alesi prin concurs daca va fi nevoie.
C. -Dizolvarea actualului Guvern si formarea unui guvern apolitic pe baza de concurs in functie de calitatile morale, profesionale, culturale si de experienta candidatilor propusi si independenti. Propunerile se vor putea face de catre grupari sau persoane. Guvernul va avea si drepturi consultativ-legislative, v-a fi responsabil pentru aplicarea legilor iar in cazuri exeptionale are si drept de veto.
D. –Infiintarea functiei de Vicepresedinte al Statului care va fi numit de presedintele statului si cu care i-si va imparti atributiile.
E. -Infiintarea scolilor pentru administratia publica, din randul caror cursanti vor fi alesi prin concurs si alegeri locale Primarii localitatilor. Din randul acestor cursanti vor fi alesi prin concurs si pentru alte functii de conducere din administratiile locale.
F. -Ocupantii unei functii de conducere in stat vor fi numiti pentru o perioada stabilita si vor putea fi destituiti din din functie dupa cel putin un an daca nu vor fi capabili sa exercite acea functie sau daca vor avea abateri de natura morala, legala, sau materiala.
G. -Reanfiintarea regiunilor istorice Banat, Crisana, Bucovina, Dobrogea, Maramures, Moldova, Muntenia, Oltenia, Transilvania, administrate de un Guvernator si o instititie guvernala care vor fi subodonate direct Presedintelui tarii si care vor avea in principal atributii de supraveghere si control.
H. -Abrogarea legii imunitatii pentru toate organele de stat, odata cu implementarea legilor care sa-i protejeze de agresivitati nefondate.
I. -Infiintarea oficiului national pentru problemele cetatenilor, cu filiale in toate judetele, cu site-uri de internet unde cetatenii sa poata sa-si exprime problemele. Bineinteles aceste oficii sa aiba pirghiile necesare pentru rezolvarea acestor probleme.
J. -Infiintarea votului electronic intr-un program online unde vor putea fi propuse si respinse legi si reguli noi sau modificarea celor vechi, de organizatiile si cetatenii Romaniei, acestea fiind examinate de catre o comisie si dupa caz propuse pentru vot. Pe aceste site putand a se organiza si referendumuri.
K. –Reducerea birocratiei.
2. Economia
A. -Trecerea la saptamina de lucru de 6 zile si anume: 50 de ore pe saptamana in sectorul particular, 54 de ore in sectorul de stat, 48 de ore de lucru in 3 schimburi si 36 de ore de lucru in 4 schimburi, avand ca efect si marirea salariilor.
B. -Infiintarea bancii de stat pentru dezvoltare care sa crediteze la o dobinda foarte mica firmele, avand ca efect si inmultirea locurilor de munca.
C. -Ministerul comertului, sa ajute firmele si producatorii particulari sa-si comercializeze produsele intern si extern, avand ca efect cresterea veniturilor firmelor mici si mijlocii.
D. -Reafiintarea trimisilor comerciali pe langa ambasade si consulate.
E. -Extinderea ministerului fondurilor europene cu specialisti care sa ajute la formalitatile de accesare a fondurilor, precum si acordarea de ajutor financiar celor care intentioneaza sa acceseze aceste fonduri, avand ca efect dezvoltarea investitiilor.
F. -Reactivarea fabricilor de constructii de masini agricole si retehnologizarea lor pentru constructia de masini noi poentru agricultura ecologica.
G. -Romania se va declara tara ecologica.
H. -Toata productia pentru consum alimentar uman si animal sa fie ecologica ne modificata genetic.
I. -Importurile de produse pentru consum alimentar uman si animal sa fie ecologice ne modificate genetic, numai din surse controlate de autoritatile Romane, dupa anumiti parametri stabiliti de autoritatile Romane.
J. -Protejarea productiei proprii prin impozitarea sporita a produselor de import cu exceptia produselor ne fabricate in tara si a produselor de inalta tehnologie folosite in investitii de productie.
K. -Recalcularea pensiilor si salariilor din institutii si intreprinderile cu capital de stat.
L. -Ajutorul social se va acorda numai persoanelor cu incapacitate de munca si care nu au lucrat niciodata, precum si pensionarilor care au pensii mai mici decit minimul de existenta.
M. -Se infiinteaza categoriia muncitorilor sociali pentru persoanele care nu au loc de munca si nu primesc ajutor de somaj. Acestia vor primi un salar social cu conditia sa efectueze munci oferite de bratele de munca in colaborare cu primariile. Alocatiile pentru copii nu se vor acorda muncitorilor sociali care nu presteaza munci. Organizarea acestui tip de activitate va fi reglementata prin legi si reguli.
N. -Obligativitatea transportarii marfurilor industriale si alimentare ne perisabile cu transportul feroviar si naval. Concomitent subventionarea imbunatatirii transportului feroviar de persoane si marfuri din economiile realizate din repararea drumurilor, avand ca efect protejarea naturii.
O. -Scaderea preturilor pentru transportul persoanelor in comun in localitati si in afara, pentru functionarea masinilor de productie industriala si agricola, pentru transporturile de masfuri pe caile ferate urbane si interurbane pe distante mici, prin scaderea impozitelor pe aceste mijloace si scaderea preturilor pe combustibilii si energia folosita de acestea.
P. -Prospectarea tuturor resurselor naturale si pregatirea acestora pentru ca in caz de necesitate sa poata fi exploatate in cel mai scurt timp, chiar procedanduse la extragerea si folosirea lor in cantitate mica pentru pentru a asigura surse pe timp indelungat, in acest sens sa se asigure necesitatile prin import.
Q. -Renuntarea la imprumuturi financiare de catre stat si plata a datoriilor externe a caror dobanzi ne transforma in sclavii strainilor iar statul se va imprumuta de la Banca Nationala a Romaniei.
R. -Activarea cererilor pentru recuperarea datoriilor externe catre Romania.
S. -Comasarea principalelor institutii de stat centrale intr-un sediu si inchirierea spatiilor libere.
T. -Restrangerea spatiilor pentru institutiile de stat centrale si locale si inchirierea celor libere.
U. -Sursele financiare pentru redresarea economica a tarii sint urmatoarele:
• economiile relizate din reorganizarea parlamentului.
• economiile realizate din transferarea cheltuelilor din politie si justitie catre inculpati.
• sume provenite de la condamnati pentru plata timpului de inchisoare.
• recuperarea prejudiciilor de la condamnatii penali.
• economiile din reforma asistatilor sociali.
• sumele provenite din inchirierea spatiilor imobile libere ale statului.
• economiile realizate din reducerea cheltuelilor pentru functionarea statului.
• recuperarea datoriilor statelor terte catre Romania.
• TVA-ul incasat din marirea puterii de cumparare a populatiei
• impozitul pe venituri rezultat din marirea salariilor ca urmare a trecerii la saptamina de lucru de 6 zile si inmultirea locurilor de munca rezultat din imbunatatirea posibilitatilor de finantare a firmelor.
• economiile rezultate din Reducerea birocratiei.
• economiile rezultate in urma desfiintarilor campaniilor electorale.
• Banii rezultati din confiscarea averilor ilicite.
3. Agricultura
A -Interzicerea vanzarii pamanturilor catre cetateni straini acestia putand sa arendeze pamanturile de la stat care le va cumpara de la particulari.
Pamanturile cumparate pina in prezent de cetateni straini vor ramine in arenda gratuita pina la amortizarea investitiilor si realizarea unui anumit venit.
B -Incurajarea noilor agricultori precum si acelor mici existenti prin imprumuturi cu dobanda mica si scutiri de impozite.
C -Ajutarea agricultorilor pentru a accesa bani Europeni.
D -Reactivarea fostelor fabrici de prelucrarea produselor agricole si construirea de fabrici noi.
E -Romania sa se declare tara ecologica.
F -Sa se informeze populatia prin toate mediile posibile despre pericolul alimentelor neecologice si procesate cu adaosuri de ingredienti chimici si sa se promoveze alimentatia ecologica.
G -Toata productia pentru consum alimentar uman si animal sa fie ecologica ne modificata genetic.
H -Importurile de produse pentru consum alimentar uman si animal sa fie ecologice ne modificate genetic, numai din surse controlate de autoritatile romane, dupa anumiti parametri stabiliti de autoritatile romane.
I -Schimbarea regulilor functionarii pietelor de desfacere a produselor agricole si animale.
J -Ocrotirea producatorilor agricoli si de produse animale prin impunerea de preturi minimale pentru anumite produse stabilite de stat.
4. Transporturi
A -Nationalizarea completa a CFR-ului si reorganizarea lui dupa modelul anilor pina in 1990.
B -Reabilitarea infrastructurii feroviare
C -Reactivarea fabricilor de locamotive si a celor de vagoane.
D -Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din România i-si va largi activitatea prin infiintarea de directii de constructii a drumurilor preluand toate constructiile de drumuri.
5. Impozitarea
A -Scaderea TVA-ului sub 20%, Scaderea TVA-ului sub 10% pentru produsele alimentare, cresterea TVA-ului pentru produsele de import cu exceptia produselor ne produse in tara si a produselor de inalta tehnologie folosite in investitii de productie.
B -Marirea impozitarii pe profitul firmelor.
C -Ne impozitarea profitului reinvestit in Romania.
D -Interzicerea transferului Preising.
E -Impozitarea crescinda pentru veniturile personale in functie de valoarea venitului.
F -Ne impozitarea orelor suplimentare.
G -Impozitarea donatiilor si sponsorizarilor ne caritative.
6. Sanatatea
A -Redeschiderea spitalelor si dispensarelor inchise si construirea de noi spitale si puncte medicale in locurile necesare.
B -Interzicerea comercializarii si consumului de droguri si plante halucinogene si infiintarea de ospicii de reabilitare pentru dependentii de droguri si alcool.
C -Organizarea de campanii in toate mediile pentru promovarea recomandarilor pentru o viata sanatoasa.
D -Tratamentele alternative vor fi recomandate de cadrele sanitare si vor fi suportate de casele de asigurari.
7. Asigurarile
A -Persoanele particulare pot face:
B -Asigurari de incidente; pentru cazurile cind produce din gresala o dauna unei persoane sau unui lucru (se recomanda) sau care i-si produc singuri ne voit o paguba.
C -Asigurare de pensie.
D -Asigurare de sanatate.(se recomanda)
E -Asigurare de viata.
F -Asigurare de deces.
G -Persoanele angajate:
H -Asigurare de pensie (obligatorie, platita de angajator si de angajat )
I -Asigurare de sanatate (obligatorie, platita de angajator si de angajat)
J -Asigurare de somaj (obligatorie, platita de angajator si de angajat)
K -Asigurare de incidente si accidente (obligatorie platita de angajator)
L -Conducatorii autao
M -Asigurare de accident pentru daunele produse unor fiinte sau lucruri (obligatorie).
N -Asigurare de accident pentru daunele produse propriului autovehicol.
O -Asigurarea autovehicolului in alte diferite situatii.
P -Proprietarii de imobile
R -Asigurari minimale pentru imobile (obligatorii)
S -Asigurari imobiliare pentru diferite situatii.
8. Circulatia auto
A -Legile circulatiei vor fi invatate din scoala.
B -Permisele de conducere vor putea fi luate de la varsta de 16 ani. Pana la virsta de 18 ani acesti conducatori vor putea conduce autovehicole numai impreuna cu un conducator auto cu o vechime in conducere de cel putin 5 ani. Pina la varsta de 21 de ani sau primii 3 ani de conducere vor putea conduce cu viteza maxima de 80 km/ora si vor purta semnul de incepator.
C -Amenzile pentru nerespectarea voita a unor legi de circulatie vor fi foarte mari iar timpul de suspendare a permiselor de conducere de asemenea.
D -Permisele de conducere suspendate peste un an se vor anula.
E -Suspendarea permisului de conducere se va putea inlocui in anumite cazuri cu plati substantiale.
F -Cercetarile de circulatie se vor plati de catre vinovat.
G -Ne respectarile repetate sau grave ale regulilor de circulatie va duce la anularea permisului de conducere si interzicerea conducereii autovehicolelor pe un anumit timp.
H -Autovehicolele folosite in comiterea anumitor infractiuni grave vor fi confiscate iar permisele autorilor vor fi anulate.
I -Consumul de alcool peste procentele admise, precum si toate actiunile care ar putea duce la accidente de circulatie grave se vor sanctiona exemplar.
J -Toate autovehicolele care circula pe drumuri publice vor fi inzestrate cu camere video si cutii de inregistrare video sigilate care vor putea fi desigilate numai de organele de politie sau cercetare.
K -Sicanarea conducatorilor auto in circulatie se va pedepsi exemplar.
L -Controalele agentilor de circulatie se vor face in masini inzestrate tehnic, fara identitatile politiei cu scopul de a preveni accidentele, nu cu scopul de a incasa bani sau de a sicana soferii.
M -Semnele de circulatie vor fi amplasate in locuri in care vor putea fi usor reperate de conducatori si la intervale suficient de mari pentru a fi reperate si pentru a nu crea confuzii.
9. Protejarea naturii
A -Construirea de statii de epurare a apelor reziduale.
B -Reciclarea rezidurilor solide.
C -Constructia de electro/termo-centrale care sa utilizeze deseuri combustibile.
D -Constructia de generatoare de biogaz.
E -Subventionarea construirii de centrale producatoare de energie si a consumatorilor de energie ecologica.
F -Limitarea constructiei centralelor nucleare si functionarii a celor actuale.
G -Limitarea autorizarii pentru constructii a terenurilor agricole.
H -Restrictionarea taerii padurilor si impadurirea in urma taerilor, urmarirea si pedepsirea severa a taierilor ne autorizate a padurilor.
I -Interzicerea folosirii ierbicidelor, a otravurilor pentru rozatoare in natura, a insecto-fungicidelor cu exceptia celor pentru tintari si capuse din preajma zonelor locuite.
J -Repopularea cu ulii de cimp pentru reducerea rozatoarelor si cu pasari ce se hranesc cu insecte.
K -Limitarea vinatorii si pescuitului sportiv si profesional.
L -Incurajarea organizatiilor pentru protectia naturii si formarea de centre de studii ecologice.
10.Justitia
A – Legislatia, acuzarea, judecata si sentinta trebue sa fie facute in spiritul dreptatii.
In cazul cind anumite legi nu sustin dreptatea acestea trebue sa fie schimbate, iar pina la schimbare magistratii vor da sentinte in spiritul dreptatii motivind incompatibilitatea legala. Pentru stabilirea adevarului si dreptatii magistratii trebue sa recurga la metode chiar si in afara obligatiilor lor profesionale si sa ceara ajutorul colegilor sau altori autoritati, sau sa devieze de la regulile canonice de judecata.
B -Magistratii vor raspunde penal de corectitudinea proceselor chiar cu pierderea dreptului de a mai profesa in cazul favoritismului sau coruptiei.
C -Expertii vor raspunde penal pentru expertizele facute iar instanta judecatoreasca se va autosesiza in cazul declaratiilor ca expertizele sint false sau daca personal au indicii despre aceasta.
D -Comisia de judecata va stabili la inceputul judecatii termenul si conditiile de respectare a termenului judecatii, care se va cauta sa fie cit mai scurt.
E -In hotaririle penale se vor da maximul pedepsei legale cu exceptia cind se constata din motive obiective si necontestabile ca pentru fapta comisa nu este normala sau necesara pedeapsa maxima.
F -In toate hotararile judecatoresti se va tine cont si de parerea partii vatamate.
G -Se va elabora o legislatie clara pentru participarea si protectia martorilor.
H -Transformarea partiala a inchisorilor in lagare de munca fixe si mobile.
I -Presedintele tarii impreuna cu o comisie de gratiere vor stabili condamnatii care pot fi gratiati de inchisoare prin plata unei sume de bani stabilita de acestia.
J -Schimbarea legislatiei cercetarii, judecarii si pedepselor. Inculpatului i se vor calcula toate cheltuelile, daunele si despagubirile produse de el la savirsirea infractiunii precum si cheltuelile pentru prinderea si judecarea lui, pentru toata organizarea si intretinerea lui in inchisoare, daca va fi casatorit si va avea copii pentru intretinerea familiei, precum si pentru asigurarea existentei lui pe timp de 6 luni dupa ce va iesi din inchisoare. Dupa cumularea acestor sume se vor calcula anii de munca in lagarul demunca in functie de salariul ce-l va cistiga pentru acoperirea acestor bani. Inculpatul nu va trebui sa lucreze in timpul detentiei daca va plati aceste cheltueli. Daca pedeapsa va fi mai scurta decit durata de lucru detinutul va fi eliberat trebuind sa plateasca restul datoriei in libertate.
K -In general cu exceptia unor cazuri deosebite detentia va putea fi platita complet sau in rate.
L -Pagubitul va fi despagubit material si moral daca e cazul, de catre stat imediat dupa sentinta definitiva iar statul isi va recupera banii direct de la condamnat sau din remunerarea pentru munca lui.
M -In cazul mai multor condamnari acestea se vor cumula.
N -Abrogarea legilor de prescriere a faptelor penale.
O -Activarea legii ilicitului.
11. Educatia
A -Revizuirea si modificarea legilor si regulilor educatiei in sensul reevaluarii prioritatii educatiei, restabilirii ordinii si disciplinei in scoli, a decentei si respectului reciproc atit al cadrelor didactice cit si al elevilor, atit prin comportament, limbaj, cit si prin tinuta.
B -Educatiei i se va acorda 10% din PIB.
C -Cultivarea patriotismului atat la tineret cat si la varstnici.
D -Scolarizarea gratuita pentru toate treptele, si pentru toti copii cu domiciliul stabil in Romania.
E -Reinfiintarea scolilor de meserii.
F -Obligativitatea scolarizarii pina la insusirea unei meserii.
G -Infiintarea calificarii la locul de munca atit pentru absolventii scolilor elementare cit si a bacalaureatilor
H -Interzicerea stricta a consumului de bauturi alcoolice, a fumatului si mai ales a consumului de droguri de catre elevi, la fel si de cadrele didactice in perimetrul institutiilor pedagogice cit si in afara, de fata cu tinerii.
I -Selectarea tineretului cu capacitati mintale deosebite si formarea lor in scoli speciale pentru cercetari in dezvoltarea stiintei si tehnicii de virf.
J -Acordarea elevilor eminenti la invatatura si purtare de diplome, premii si a unor insemne care sa-i evidentieze public.
K -Ocuparea timpului liber al tineretului cu activitati sportive, artistice, sociale, sah, de hobi, diferite cercuri etc.
L -Reglementarea legilor abandonului copiilor prin infiintarea de servicii de consiliere si de leagane de copii pentru preluarea legala a copiilor noi nascuti si mai in virsta, de la mame care din diferite motive nu-i pot pastra spre crestere.
M -Reinfiintarea scolilor de corectie.
N -Introducerea de materii ajutatoare in viata de toate zilele ( legislatie, codul manierelor, invatarea dansului, educatie sexuala, notiuni de madicina, tratamentul profilactic natural, alimentatia sanatoasa si gatitul, maini indemanatice, inotul etc.
O -Tratamentele alternative vor fi materie de predare in facultati.
P -Introducerea programului de scoala de 6 zile pe saptamina.
12: Diverse
A -Promovarea si ajutarea inventatorilor.
B -Infiintarea institutului national a inventatorilor si a asociatiilor regionale a inventatorilor, care sa se ocupe de atragerea si antrenarea lor in aceste organizatii, care sa-i ajute in elaborarea ideilor si inventiilor si materializarea lor, precum si premierea celor mai bune.
C -Demararea tratativelor pentru reunirea cu tara mama a Basarabiei si fostelor tinuturi Romanesti ramase sub ocupatia Ucraineana.
D -Lansarea vointei de refacerea Romaniei Mari (vezi harta de mai sus)
E -Homosexualitatea nu se va interzice dar nu se va sustine si nici promova.
Drogurile
F -Va fi considerata infractiune penala traficul si consumul de droguri (inclusiv plante halucinogene) iar internarea consumatorilor de droguri si alcoolicilor va fi obligatorie in ospicii de reabilitare.
G -Va fi considerata infractiune injuriile si vocabularul injurios in public si medii.
H -Interzicerea cu desavirsire a bacsisului, plocoanelor, cadourilor pentru diferite servicii platite cit si gratuite atit in mediul de stat cit si privat.