25 de ani de inchisoare pentru soferii bauti care fac victime

Luni, Senatul a adoptat, in mod tacit, o propunere legislativa care prevede pedepsirea cu inchisoare de la 15 la 25 de ani a celor care conduc in stare de ebrietate sau sub efectul stupefiantelor si produc un accident rutier soldat cu victime.

Aceasta pedeapsa este la fel de dura cu cea pentru savarsirea infractiunii de omor cu premeditare. Initiatorul, deputatul independent Tudor Ciuhodaru, propune pedepsirea cu inchisoare de la 15 la 25 de ani a persoanelor cu alcoolemie in sange de peste 0,80 g/l sau a celor aflate sub influenta stupefiantelor.
In expunerea de motive, Tudor Ciuhodaru scris ca „aceasta masura este necesara intrucat conducerea sub influenta bauturilor alcoolice este de natura sa puna in pericol viata si integritatea fizica a altor persoane, atat in calitate de participanti la trafic, cat si pietoni”.
„A te urca la volan in stare de ebrietate, aflat sub efectul substantelor stupediante sau fara permis, urmat de producerea unui eveniment rutier soldat cu victime, echivaleaza cu savarsirea infractiunii de omor cu premeditare”, mai este de parere acesta.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.