A fost adoptata legea dezvoltarii comunitatilor sarace

Romania are nevoie de o harta a saraciei bazata pe o matrice de indicatori utilizati de Comisia Europeana.

Senatul a adoptat marti, 25 februarie 2014, inca doua initiative legislative la care senatorul PSD Doina Federovici este semnatar: propunerea legislativa privind adoptarea de masuri specifice in vederea dezvoltarii comunitatilor sarace si cea privind modificarea OUG privind regimul drumurilor.

„Propunerea legislativa privind comunitatile sarace reprezinta calea eficienta pentru reducerea riscului de excluziune sociala, pentru a diminua saracia si pentru a imbunatati calitatea vietii grupurilor vulnerabile. Scopul proiectului de lege vizeaza crearea mecanismului inter-institutional pentru coordonarea procesului de reglementare unitara a masurilor si instrumentelor de incluziune sociala destinate acestor comunitati, principalul mecanism fiind reprezentat de Grupul de lucru pentru comunitatile sarace, care va fi coordonat de Secretariatul General al Guvernului. De asemenea, initiativa urmareste legiferarea aspectelor referitoare la acordarea sustinerii financiare necesare pentru cofinantarea proiectelor finantate din fonduri structurale. In acest sens pentru comunitatile sarace se va constitui la nivelul Guvernului un fond de cofinantare a asistentei financiare nerambursabile”, a declarat senatorul Doina Federovici.

Romania are nevoie de o harta a saraciei bazata pe o matrice de indicatori utilizati de Comisia Europeana.

De asemenea, studiile au aratat ca problema resursei umane corespunzator calificate pentru scrierea si implementarea proiectelor europene in comunitatile sarace, cat si lipsa cofinantarii sunt impedimente majore in atragerea fondurilor structurale.

„Am convingerea ca implementarea acestui proiect legislativ va constitui un prim pas pentru indreptarea neajunsurilor cu care s-au confruntat de-a lungul anilor membrii grupurilor vulnerabile si ai comunitatilor sarace in incercarea de a atrage si fonduri structurale nerambursabile”, a adaugat senatorul Doina Federovici.

A doua propunere legislativa prevede ca pentru descongestionarea traficului in localitati, protectia mediiului si sporirea sigurantei circulatiei pe reteaua de drumuri expres si drumuri nationale europene se realizeaza variante ocolitoare, situate, de regula, in afara intravilanului localitatilor, pe baza studiilor de trafic. Accesul spre aceste variante ocolitoare se realizeaza numai prin intermediul unor drumuri care debuseaza in intersectii amenajate corespunzator volumelor de trafic.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.