ACL DIASPORA semnaleaza cu ingrijorare CONTINUAREA ABUZURILOR in ORGANIZAREA ALEGERILOR pentru Presedintia Romaniei

Ignorand propria Hotarare, emisa in 26 iunie a.c., Guvernul condus de catre candidatul Victor Ponta continua sa opereze modificari ale adreselor unor sectii de votare chiar si acum, cand mai sunt cateva zile pana la data alegerilor.

Cel mai recent exemplu este modificarea altei adrese, de data aceasta fiind vorba de sectia de votare nr. 180, Floresti – Republica Moldova.

In acest sens, dupa recentele probleme semnalate in Italia, Spania si China, iata ca Flagelul Ponta atinge si Republica Moldova, fapt care adanceste sirul nenatural de coincidente intre contactele internationale ale candidatului PSD si neregulile de natura penala aparute exact in tarile vizitate de catre domnia sa.

Constatam faptul ca, desi are un intreg aparat guvernamental la dispozitia sa electorala, Victor Ponta nu reuseste, sau nici macar nu incearca, sa respecte normele legale pe care tot cabinetul condus de el le-a stabilit.

Astfel, in HG nr. 521 din 26 iunie 2014, prin care a fost aprobat programul calendaristic pentru realizarea actiunilor necesare pentru alegerea Presedintelui Romaniei, este stipulata foarte clar data de 17 septembrie 2014 drept termen limita pentru organizarea si numerotarea sectiilor de votare din strainatate.

Cu toate acestea, iata ca si acum, la mai mult de o luna de la expirarea acestui termen, Ministerul Afacerilor Externe continua nestingherit modificarile pe aceasta lista, deosebit de importanta pentru toti romanii de peste granite care vor sa isi exercite dreptul la vot.

Pe aceasta cale, Alianta Crestin-Liberala, lanseaza un al doilea apel catre Guvernul Romaniei pentru incetarea abuzurilor electorale.

In caz contrar, ACL, prin reprezentantii sai politici si legali, isi rezerva dreptul de a se adresa entitatilor politice internationale, precum si justitiei din Romania.

BIROUL DE PRESA AL ACL DIASPORA

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.