ADMINISTRAȚIILE LOCALE, în pericol iminent de faliment!

Foarte multe primării, atât din județul Botoșani, cât și din celelalte județe ale României, se află în pericol iminent de faliment, în urma majorărilor salariale efectuate în ultima perioadă.

Senatorul liberal Costel Șoptică s-a adresat oficial, printr-o interpelare parlamentară, vice-prim-ministrului Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, căruia i-a sesizat situația de faliment iminent al administrațiilor locale, după majorarea salariilor angajaților.

Realitatea din această perioadă arată faptul că foarte multe primării, atât din județul Botoșani, cât și din celelalte județe ale României, se află în pericol iminent de faliment, în urma majorărilor salariale efectuate în ultima perioadă. Faptul că legile au fost modificate de decidenții PSD pentru a oferi permisivitatea creșterilor veniturilor funcționarilor din administrațiile publice locale a avut drept consecință nefirească secătuirea bugetelor, precum și ajungerea primăriilor în situație de incapacitate de plată.

În această stare deplorabilă se află Primăriile Mihălășeni și Dimăcheni, din județul Botoșani, care au în acest moment conturile blocate, însă la nivel național situația este extrem de gravă.

Oferind exemple concrete ale acestui dezastru național, senatorul liberal Costel Șoptică a solicitat din partea vicepremierului Sevil Shhaideh să îi răspundă la câteva întrebări pertinente și realiste: „1. Ce sfat le dați primarilor botoșăneni aflați în situație de faliment după creșterea salariilor angajaților?; 2. Ce soluții ar avea edilii aflați în această ipostază, în afara celor nedorite, precum majorarea taxelor și impozitelor, sau chiar concedieri?; 3. Care este situația exactă a UAT-urilor aflate în situație de incapacitate de plată din cauza menționată, atât la nivel național, cât și în județul Botoșani?”.

„Consider că dacă Guvernul PSD a generat această posibilitate, respectiv ca salariații din unitățile administrativ-teritoriale să beneficieze de venituri mai mari, tot reprezentanții Executivului trebuie să identifice și mijloacele prin care să se asigure buna funcționare a activității din primăriile afectate, respectiv ca instituțiile respective să poată suporta toate necesitățile financiare până la finele acestui an”, a spus senatorul Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.