ADRIAN POCLID: Tinerii botosaneni asteapta locuri de munca create real de actuala putere

adrian poclid

Tineretul Democrat Liberal Botosani sustine Strategia de combatere a somajului lansata la Job Creation Youth Summit, unul dintre cele mai mari evenimente YEPP (Youth of the European Peoples Party – Tineretul Popular European) de catre TDL Romania. Atat evenimentul cat si documentul amintit sunt initiativele tinerilor democrat liberali ca urmare a cresterii alarmante a somajului in randul tinerilor.

Tinerii din Organizatia Judeteana PDL Botosani agreeaza ideea acestui document in conditiile in care Botosaniul se confrunta cu aceeasi problema in ciuda promisiunilor si a declaratiilor actualei puteri privind crearea de noi locuri de munca.

De un an de zile, PSD vorbeste de noi locuri de munca, in campania electorala de anul trecut, Ovidiu Portariuc a promis 2.000 de locuri de munca, dar, in realitate, sub guvernarea USL,  somajul in randul tinerilor, la nivel national si local, a crescut enorm.

„Locurile de munca create la mall sau la nu stiu ce fabrica de confecții anunțate de domnul Portariuc nu sunt cele asteptate de botosaneni de la PSD si primarul Ovidiu Portariuc. Tinerii botosaneni asteapta locuri de munca create real de actuala putere prin demararea unor investiții noi pentru ca e usor pentru oricine sa se laude cu locurile de munca rezultate in urma lucrarilor incepute de PDL si criticate vehement de ei in campania electorala sau de orice alt angajator din oras. Tinerii vor locuri de munca, vor sa munceasca aici, acasa”, a declarat Adrian Poclid, presedintele TDL Botosani.

Strategia Nationala de Combatere a Somajului cuprinde solutii de rezolvare a somajului prin masuri concrete ca reducerea poverilor fiscale pentru  persoanele care angajeaza tineri si pentru tinerii antreprenori, adaptarea sistemului educational la cerintele pietei muncii si nu in ultimul rand, combaterea somajului prin stimularea antreprenoriatului.

Pentru fiecare dintre aceste masuri sunt facute propuneri concrete, reale, unele incepute chiar in guvernarea PDL cum ar fi, de pilda scaderea taxelor cu asigurarile sociale pentru 1 an de zile in cazul in care o firma angajeaza un tanar in primul an de la absolvire in privinta diminuarii poverilor fiscale. Tot aici se prevede o scadere a impozitului pe profit/venit, aplicat unei persoane juridice, pe o perioada de 1 an de zile, conditiile aplicarii acestei masuri fiind desigur in functie de cifra de afaceri a companiei.

Pentru a veni in sprijinul tinerilor care doresc sa-si intemeieze propria afacere, TDL propune scutirea integrala, pe termen de 1 an, de la plata impozitului pe profit/venit, pentru companiile economice nou infiintate de tineri sub 35 de ani, conditia fiind asigurarea a cel putin 5 locuri de munca si minim 3 ani de functionare activa.

Pentru ca documentul lansat sa nu ramana la stadiul de vorbe goale, TDL va solicita, intr-o prima faza, crearea unui grup de lucru format din reprezentanti ai organizațiilor de tineret ale tuturor partidelor politice prezente in Parlament, pentru a gasi solutii concrete in ceea ce priveste combaterea somajului in randul tinerilor.

„Ne dorim o opozitie constructiva, fara scandal si promisiuni desarte pentru ca oamenii s-au saturat sa auda vorbe si sa nu vada fapte. Dorim sa atragem atentia actualei guvernari ca lucrurile nu sunt asa cum ei au promis ca vor fi odata ce vor prelua puterea. Au promis tinerilor ca vor avea locuri de munca, locuinte, reabilitare unor drumuri. Nu s-a facut nimic. TDL doreste sa se implice in a gasi solutii concrete pentru tineri, pentru ca suntem tineri si ne pasa de viitorul nostru, ne putem aduce aportul impreuna cu tinerii de la celelalte organizatii de tineret in rezolvarea acestei probleme”, a mai spus Adrian Poclid, presedintele TDL Botosani.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.