ALEGERI la PNL! Un liberal botosanean apare pe lista cu candidati desi a anuntat ca se retrage! (LISTA COMPLETA)

Congresul Partidului National Liberal

Din cei 108 liberali care vor sa obtina un loc in conducerea Partidului National Liberal se regasesc si 4 botosaneni. Trei dintre ei fac parte din Organizatia Judeteana a PNL Botosani iar cea de-a patra persoana este Raluca Turcan, presedintele PNL Sibiu.

„Lupta” pentru sefia Partidului National Liberal se da intre Cristian Busoi si Ludovic Orban. Primul si-a prezentat, inca de vineri, echipa pe care o sustine pentru a ocupa functiile de conducere ale partidului. In aceasta lista nu se regaseste niciun membru liberal din Botosani, cu toate unul din sustinatorii motiunii Busoi este europarlamentarul Mihai Turcanu. Ludovic Orban isi va prezenta echipa in cadrul Congresului.

Membrii Biroului Politic National nu vor fi insa alesi sambata, odata cu presedintele partidului, la Congres, ci duminica, in cadrul Consiliului National, atunci cand presedintele va fi deja cunoscut.

Astfel, pentru functia de secretar general al PNL, Cristian Busoi il sustine pe Dan Motreanu, in prezent prim-vicepresedinte al partidului.

De cealalta parte, Ludovic Orban il va propune pe Robert Sighiartau, deputat de Bistrita-Nasaud, in varsta de 28 de ani si care face parte dintre tinerii pusi pe liste la alegerile parlamentare.

Prim-vicepresedintii, pe domenii, sustinuti de fiecare dintre cei doi – Busoi vs. Orban:

Strategii politice: Viorel Catarama vs. Ilie Bolojan (primar Oradea)

Mediul de afaceri, societatea civila: Nicolae Robu (primar Timisoara) vs. Iulian Dumitrescu (senator de Prahova)

Comunicare: Alin Tise (sef CJ Cluj) vs. Raluca Turcan (deputat, presedinte interimar al PNL)

Relatii Internationale: Mugur Cozmanciuc (deputat) vs. Mircea Hava (primar Alba-Iulia)

La vicepresedinti, Cristian Busoi a anuntat ca ii va sustine pe Aleodor Francu, Ion Vela, Vasile Varga, Marius Stefan Vintila, Sulfina Barbu, Vasile Iliuta, Mircea Toader, Marius Bodea, Gheorghe Muhscina, Lucia Varga, Marian Petrache, Ovidiu Moldovan.

Printre cei din echipa lui Orban care candideaza la functii de vicepresedinte se numara Laurentiu Leoreanu, Vlad Nistor, Ben-Oni Ardelean, Florin Citu, Raducu Filipescu, Radu Alexandru, Gheorghe Falca, Florin Roman, Virgil Guran.

Pentru Biroul Permanent National candideaza senatorul Costel Soptica si fostul deputat Verginel Gireada. Curios este ca, in urma cu doua zile, aparuse in mass-media locala ca fostul deputat liberal si-ar fi retras candidatura.

Pentru Comisia de Onoare si Arbitraj candideaza prim-vicepresedintele PNL Botosani, Gheorghe Sorescu.

CITESTE LISTA COMPLETA CU CEI 108 CANDIDATI!

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.