ALEGERI NICȘENI. Primăria va fi condusă de un independent! Ce a declarat deputatul liberal Cristian Achiței!

Duminică, 5 noiembrie 2017, au avut loc alegerile parțiale în comuna Nicșeni pentru funcția de primar.

În „lupta” electorală s-au înscris 5 candidați: Claudiu Bulboacă (PNL), Iulian Iliescu (independent, dar susținut de PSD și ALDE), Mina Nigel (PMP), și independenții Ioan Gaidur (fostul primar) și Liviu Cotruță. La nivelul comunei Nicșeni s-au organizat trei secții de votare, în satele Nicșeni, Dorobanți și Dacia.

În urma scrutinului de duminică, 5 noiembrie 2017, cele mai multe voturi au fost obținute de independentul Iulian Iliescu.

Repartiția voturilor a fost următoarea:

SATUL DACIA

– Iulian Iliescu (independent): 54 voturi

– Victor Bulboacă (PNL): 23 voturi

– Ioan Gaidur (independent): 10 voturi

– Mina Nigel (PMP): 4 voturi

– Liviu Cotruță (independent): 0 voturi

– Nule: 3 voturi

SATUL NICȘENI

– Iulian Iliescu (independent): 296 voturi

– Victor Bulboacă (PNL): 118 voturi

– Mina Nigel (PMP): 11 voturi

– Ioan Gaidur (independent): 10 voturi

– Liviu Cotruță (independent): 2 voturi

– Nule: 14 voturi

SATUL DOROBANȚI

– Iulian Iliescu (independent): 323 voturi

– Victor Bulboacă (PNL): 191 voturi

– Ioan Gaidur (independent): 78 voturi

– Liviu Cotruță (independent): 29 voturi

– Mina Nigel (PMP): 8 voturi

– Nule: 6 voturi

Din cei 2.140 de cetățeni cu drept de vot, s-au prezentat la urne 1.180, adică 55.09% dintre alegători.

„Felicitări lui Victor Bulboacă pentru rezultatul onorabil din alegeri, pentru muncă și implicare. PNL a câștigat 10% în plus față de alegerile din 2016 într-o comună care pare a rămâne încremenită într-o altă epocă. Felicitări învingătorului”, a declarat deputatul liberal Cristian Achiței.

Alegerile parțiale din comuna Nicșeni au fost organizate după ce fostul primar, Ioan Gaidur, și-a pierdut mandatul, în urma condamnării definitive la pedeapsa de 6 luni deînchisoare cu suspendare, pentru folosirea sau prezentarea cu rea credință a documentelor, declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetul administrat de aceasta ori în numele ei. În ciuda faptului că a primit o condamnare, Ioan Gaidur a putut candida la alegerile de duminică după ce Curtea de Apel Suceava a suspendat una dintre interdicțiile primite, și anume aceea de a fi ales.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.