Alerta – PSD vrea sa modifice legea avocaturii – consecinte in dosarele DNA

Avocatii PSD protejeaza coruptia, se arata intr-un comunicat al lui Catalin Predoiu. Liberalul atrage atentia ca astazi, in Senatul Romaniei s-ar putea intampla lucruri grave. Iata comunicatul, integral:

Senatorul PSD Ioan Chelaru a depus doua amendamente la un proiect pentru modificarea Legii pentru organizarea si functionarea profesiei de avocat care vor fi votate azi in plenul Senatului. Daca vor fi adoptate si de Camera Deputatilor, atunci:
 
1. Parlamentarii avocati nu vor mai raspunde penal daca nu denunta infractiuni planificate, inclusiv de coruptie, de care au cunostinta in exercitarea profesiei;
 
2. Procurorii nu vor mai avea voie sa ridice, sechestreze sau confiste inscrisuri, calculatoare, telefoane etc care se afla in posesia avocatului.
 
Cu alte cuvinte, domnii avocati de la PSD se asigura ca au imunitate nu doar ca parlamentari, ci si ca avocati, si se asigura ca dezincrimineaza de facto (ingreuneaza descoperirea) unor posibile fapte penale sub pretextul protectiei profesiei de avocat. Prin aceste schimbari, avocatul nu mai este aparator, ci devine complice la comiterea de infractiuni, protejat de imunitate.
 
Aceste modificari, conform specialistilor consultati de mass-media, ar putea avea consecinte in cazurile Sova si Ponta prin nulitatea unor probe deja administrate. Senatul trebuie sa respinga aceste amendamente, nu sa le adopte sau sa amane votarea – care va duce la aprobare tacita.
 
Amendamentele domnului Chelaru nu sunt o intamplare. Ele se adauga unui sir de peste 20 de proiecte legislative depuse de parlamentari PSD prin care se incearca modificare Codului penal si a Codului de procedura penala. 
 
Propunerile au ca obiectiv salvarea de la pedeapsa cu inchisoarea a politicienilor suspectati, inculpati, judecati sau condamnati pentru fapte de coruptie, si protectia averilor acestora de confiscare. Este singurul lucru pe care PSD il face bine: sa fure, sa fuga de justitie, iar cand justitia e aproape sa faca dreptate, sa schimbe legea.
 
De asemenea, prin asociere cu acest proiect legislativ, conducerea profesiei face pasi periculosi impotriva independentei justitiei.
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.