Alina Gorghiu : Guvernarea PSD inseamna pentru Romania risipa, paguba si abuz

Fie ca este vorba despre modul discretionar in care Prim-ministrul foloseste banii publici sau de contractele pe care statul roman le atribuie, PSD ramane partidul care nu da doi bani pe bugetul Romaniei. 

PNL cere infiintarea a doua comisii de ancheta parlamentara, care sa cerceteze risipa pe care PSD o face marca inregistrata a actualei guvernarii. Vrem sa ne lamurim daca este vorba de prostie sau hotie. In ambele cazuri, este necesara o ancheta parlamentara care sa ofere raspunsuri contribuabililor.
 
Cu doar cateva zile in urma, odata cu publicarea Raportului Curtii de Conturi, s-au facut publice gravele nereguli in ceea ce priveste modul de cheltuire a banului public cand vine vorba de Fondul de rezerva al Guvernului.
 
Raportul Curtii de Conturi arata clar ca Guvernul Ponta nu a respectat Legea finantelor publice locale, iar sume importante din fondul de rezerva au fost alocate  fara criterii clare si transparente, acest fond reprezentand, de fapt, o modalitate de a suplimenta fara control parlamentar bugetele unor institutii.
 
In anul 2013, fondul a fost majorat de 5 ori prin intermediul celor doua rectificari bugetare, iar in 2014 acesta a crescut de 10 ori, ajungand sa insumeze aproximativ 1,9 miliarde de lei. In anul recent incheiat, aproape 1 miliard de lei din acest fond au mers exclusiv catre autoritatile locale, doar in campania electorala Victor Ponta impartind pe criterii politice 357 de milioane de lei pentru primarii si consilii judetene.
 
In fata unei situatii atat de grave, Partidul National Liberal a decis initierea demersurilor pentru constituirea unei comisii de ancheta a Camerei Deputatilor cu privire la modul in care Victor Ponta a gestionat Fondul de rezerva al Guvernului, in ultimii 2 ani, mai ales ca 2014 a fost un an electoral, supus presiunilor baronilor PSD. Tinand cont ca Raportul Curtii de Conturi este public, iar concluziile lui privind neregulile semnalate sunt clare, ne asteptam ca deputati din toate grupurile parlamentare sa semneze pentru infiintarea acestei comisii de ancheta.
 
Cheltuirea banului public fara a avea drept prioritate interesul Romaniei este, din pacate, nota definitorie a Guvernului Ponta. Cazul autostrazii Brasov-Comarnic este un alt exemplu de impletire a incompetentei, coruptiei si risipei in privinta unui proiect care este extrem de important pentru infrastructura din tara noastra.
 
Drept urmare, Partidul National Liberal incepe demersurile pentru infiintarea, la Senat, a unei comisii de ancheta parlamentara privind cazul autostrazii Brasov – Comarnic. Avem doua motive importante pentru care facem aceasta solicitare. Primul motiv este incapacitatea guvernamentala dovedita in legatura cu acest proiect, in care decizia a fost din nou amanata, desi premierul Ponta insusi daduse termen pentru o decizie pana in 15 februarie. 
 
Al doilea motiv este costul urias preconizat pentru constructia si operarea acestei autostrazi. Conform datelor Ministerului Transporturilor, pentru 53 de kilometri de autostrada se prevede un cost total de constructie si operare de circa 8,5 miliarde euro pe o perioada de 30 de ani.
 
Fondurile publice si infrastructura nationala nu pot fi terenul de joaca  sau poligonul de interes politic al PSD si al niciunui partid. Acest proiect incepe prost si se poate sfarsi si mai prost, existand riscul ca Romania sa nu construiasca aceasta autostrada si totusi sa plateasca diverse despagubiri.
 
In urma cu 2 ani, Victor Ponta promitea ca, daca autostrada nu este gata pana in 2016, nu va mai candida la viitoarele alegeri parlamentare. Nu ne asteptam ca premierul sa se tina de cuvant, insa este clar ca nu interesul public este cel avut in vedere de catre acesta. Din acest motiv, PNL il cheama in fata Parlamentului,  pentru a explica modul in care Guvernul sau gestioneaza banii romanilor.
 
Comunicat
Alina Gorghiu, copresedinte PNL
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.