Alina Gorghiu si-a depus demisia, dar ar putea ramane presedinte interimar al PNL

Presedintele PNL Alina Gorghiu a anuntat luni ca isi depune mandatul din fruntea partidului, iar conducerea interimara urmeaza sa fie decisa in cursul zilei de luni si finalizata marti, intr-o sedinta a Biroului Politic National.

Pe de alta parte, Gorghiu ar putea ramane interimar pana la congresul partidului, care ar urma sa aiba loc la jumatatea lunii februarie.

Potrivit unor surse liberale, si secretarul general Ilie Bolojan si liderul PNL Bucuresti Cristian Busoi si-au depus demisiile.

„Dati-mi voie din nou sa multumesc electoratului de dreapta care ne-a acordat increderea si voturile. Votul convarsitor s-a dus inspre PSD, dati-mi voie sa recunosc victoria PSD. Au un program de guvernare care presupune multe promisiuni. PNL din opozitie se va asigura ca viitorul guvernurlui il va duce la indeplinire. Vom face opozitie curata, ferma.

I-am informat pe colegii mei ca pentru mine nu exista alt gest decat cel al depunerii mandatului. A fot o onorare pentru mine sa fiu presedintele PNL 2 ani de zile, sa colaborez cu toti din interiorul partidului ii asigur ca voi face asta in continuare.

Vreau sa va informez ca sunt si alti lideri din conducerea partidului care isi asuma aceeasi atitudine. La ora 18 voi avea o discutie cu primele 20 de filiale pentru ca maine asa cum va spuneam la ora 12.00 vom avea BPN.

Le voi propune colegilor mei sa convocam rapid Conventia Nationala a partidului, forul care organizeaza alegerile in PNL. Sper sa se poata la jumatatea lunii februarie.

In mod cert, este nevoie sa se stabileasca o noua conducere a PNL, legitima, de un nou start, de stabilitate, de coerenta si de una act politic eficient. Tot maine in cadrul BPN se va decide formula de interimat.

Obiectivul pe care mi-l propun acum pe final de mandat – solidaritatea PNL. Mi-as dori ca toti colegii mei sa ramana uniti in aceasta formula

Chiar daca astazi vedeti un PSD la procentele pe care le-a obtinut in alegeri puteti constata ca PSD face si alte lucruri mai neplacute la guvernare. Vom depasi acest soc electoral, acest scor deloc placut”, a fost declaratia Alinei Gorghiu, in cadrul unei conferinte de presa.

Liderii PNL se reunesc in sedinta, la ora 18.00, cu liderii filialelor judetene care au obtinut un rezultat peste media nationala. Este vorba deci despre Arad, Alba, Bihor, Bistrita-Nasaud, Botosani, Brasov, Calarasi, Caras-Severin, Cluj, Constanta, Hunedoara, Ilfov, Prahova, Salaj, Sibiu, Suceava, Timis, Vaslui, Vrancea si diaspora. Acestia vor discuta formula de interimat la conducerea partidului.

Varianta cea mai plauzibila este cea in care Gorghiu ramane presedinte interimar, desi aceasta a transmis liderilor ca nu isi doreste acest lucru, intrucat nu se gasesc atat de rapid solutii pentru conducerea PNL. Un vot asupra acestei decizii va fi dat marti in BPN, dupa discutiile de luni seara.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.