Alina Gorghiu si Vasile Blaga, la discutii cu liderii PPE – Bruxelles

ALINA GORGHIU si VASILE BLAGA (foto evz.ro)

Unificarea Dreptei inseamna inceputul unui nou proiect politic pentru Romania, iar prin fuziunea dintre PNL si PDL si nasterea unui nou partid liberal s-a deschis o etapa importanta in politica romaneasca, ce a marcat clarificarea si simplificarea scenei politice, au subliniat luni, la Bruxelles, copresedintii PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga, in cadrul intalnirii cu presedintele PPE, Joseph Daul, vicepresedintele PPE Anca Boagiu si secretarul general adjunct al PPE, Christian Kremer.

La intalnirea cu liderii PPE au mai participat vicepresedintele PNL Sorin Frunzaverde, vicepresedintele Parlamentului European Adina Valean si europarlamentarul Cristian Busoi.

Liderii liberalilor au adaugat ca Partidul National Liberal a inteles noile provocari politice, sociale, economice si internationale ale societatii romanesti. Un prim pas in acest sens a fost facut sambata, 28 februarie, cand PNL a lansat in dezbatere publica proiectul programului de guvernare.

Potrivit Alinei Gorghiu, alegerea primului presedinte liberal al Romaniei este garantia continuarii procesului de modernizare a statului in spatiul democratiilor consolidate occidentale. Parteneriatul dintre PNL si presedintele Klaus Iohannis reprezinta o prioritate pentru liberali, iar proiectul noului program de guvernare constituie forma concreta a acestui parteneriat care are drept obiectiv realizarea proiectului de tara “Romania lucrului bine facut”.

In ceea ce priveste conflictul din spatiul ucrainean, liderii populari europeni, care au participat la aceasta intalnire, au reiterat ideea necesitatii mentinerii solidaritatii la nivelul NATO si UE pentru a pastra o atitudine consecventa fata de Rusia.

„Sanctiunile economice impotriva Rusiei trebuie continuate. Ele simbolizeaza practic un semnal foarte important: UE si SUA nu sunt naive, ele inteleg perfect natura acestui conflict si evolutiile sale. Rusia nu se poate astepta ca Europa sa fie un simplu observator al agresiunii directe sau indirecte asupra Ucrainei si sa ia in considerare doar declaratiile liderilor rusi”, a spus Vasile Blaga.

Alina Gorghiu a mai afirmat ca Romania sustine cu tarie solutionarea pasnica a conflictului ucrainean, ingrijorata fiind de dimensiunea crizei umanitare din apropierea granitelor sale.

In context, copresedintii PNL au facut referire la pactul politic pentru Aparare, initiat de presedintele Klaus Iohannis, care ar trebui sa constituie un semnal foarte serios dat aliatilor nostri din NATO si nu numai ca suntem extrem de preocupati de conflictul din Ucraina si ne intarim capabilitatile de aparare.

Copresedintii PNL au participat, in perioada 2-3 martie, la Adunarea Politica a PPE ce a avut loc la Bruxelles.

 
Departamentul de Comunicare PNL

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.