Home Politica Amenzi pentru parlamentarii care votează la două mâini

Amenzi pentru parlamentarii care votează la două mâini

0
81

USRPLUS a propus ca parlamentarii care votează la două mâini vor primi o indemnizație tăiată cu peste 3.000 de euro.

Parlamentarii USRPLUS au depus o inițiativă legislativă de modificare a statutului senatorilor și deputaților, care prevede sancționarea cu peste 3.000 de euro a celor care votează la două mâini, potrivit documentului consultat de G4Media.ro.

Astfel, potrivit inițiativei, „sancțiunea disciplinară parlamentară pentru abaterea disciplinară prevăzută la art.51 lit.f) (votul la două mâini – n. red.) constă în reținerea din indemnizația lunară brută a deputatului sau a senatorului a unei sume reprezentând diferența dintre aceasta și valoarea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată”.

În prezent, indemnizația lunară brută a unui deputat sau senator simplu este de 18.720 de lei și urcă treptat până la 23.920 de lei lunar pentru președinții celor două Camere.

Potrivit formulei de calcul din inițiativa USRPLUS, parlamentarul prins în offside va primi salariul minim pe economie, de 2.300 lei brut. Pe lângă sancțiunea pecuniară, cei de la USRPLUS propun și anularea votului dat de parlamentarii surprinși că votează la două mâini.

Inițiativa vine la o săptămână după ce mai mulți parlamentari de la PSD și AUR au fost surprinși de către colegii lor de la USRPLUS în timp ce votau la două mâini la amendamentele depuse la legea bugetului de stat pe 2021, printre aceştia fiind şi parlamentarul AUR de Botoşani Lucian Feodorov.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here