Amnistia si gratierea, semnele instalarii unui regim autocratic la Bucuresti. „Va insemna inchiderea unor dosare de mare coruptie…”

FOTO ActiveNews.ro

Intentia Guvernului Romaniei de a promova o serie de modificari ale legislatiei penale care vizeaza posibila dezincriminare a unor fapte penale si o ordonanta de urgenta privind gratierea si/sau amnistia reprezinta transformarea statului de drept in stat mafiot si iesirea din spatiul valorilor Uniunii Europene si ale NATO. Sub pretextul dezaglomerarii penitenciarelor se incearca, de fapt, eliberarea condamnatilor pentru fapte de coruptie, care beneficiaza de protectie din partea coalitiei de guvernare, si revenirea la impunitatea politicienilor in fata legii din vremea Nastase-Stanoiu.

Materializarea intentiei Guvernului va insemna inchiderea unor dosare de mare coruptie, pierderea definitiva a banilor publici furati si iesirea din penitenciare a prietenilor politici deja condamnati. Guvernul PSD-ALDE incearca sa recupereze reputatia si libertatea unor infractori cu pretul pierderii reputatiei Romaniei si cu instaurarea unui regim autocratic la Bucuresti.

Initiativa Romania cere Guvernului Romaniei sa renunte la promovarea acestor acte normative si, in caz contrar, societatii civile sa iasa in strada pana la demisia liderilor partidelor guvernamentale si a Guvernului. De asemenea, cerem demisia imediata a ministrului Justitiei.

comunicat, Initiativa Romania

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.