Andrei Dolineaschi: „Cand mai multi iti spun ca esti beat, te duci si te culci”

deputatul andrei dolineaschi

Deputatul PSD, Andrei Dolineschi, a declarat ca decizia Curtii Constitutionale de a respinge comasarea alegerilor reprezinta o noua victorie a cetatenilor care au iesit in strada in cele 12 zile de proteste.

„Este o victorie a oamenilor care au iesit din casa pentru a apara democratia din tara noastra. Una din cererile principale ale protestatarilor a fost „Anticipate, nu comasate!”. Cred ca judecatorii Curtii Constitutionale nu au avut curajul sa mai ia o decizie stramba, impotriva democratiei din Romania. Este o noua victorie, dupa retragerea Legii Sanatatii, reabilitarea medicului Raed Arafat si demiterea ministrului de Externe, Theodor Baconschi”, a declarat deputatul PSD Andrei Dolineschi.
Cu aceasta ocazie, social-democratul a aratat ca prezenta in Parlament a deputatilor si senatorilor USL a contat foarte mult in anumite momente cheie: „Motiunile de cenzura ale USL au reusit sa opreasca cel putin doua abuzuri mari ale actualului Executiv: am reusit sa oprim Guvernul cand a vrut sa taie pensiile, iar acum am reusit din nou sa impiedicam comasarea alegerilor care ar fi insemnat sfarsitul democratiei din Romania”.
Dolineaschi considera ca Executivul are acum un nou motiv sa isi dea demisia, dupa esecul in adoptarea unei legi pe care si-a angajat raspunderea.
„Exista o vorba in popor care spune ca atunci cand mai multi iti spun ca esti beat, te duci si te culci. Cetatenii cer guvernului sa plece, opozitia cere guvernului sa plece si iata ca si Curtea Constitutionala ii spune Guvernului ca e in neregula. Deci cel mai intelept pentru Guvernul Boc ar fi sa isi dea demisia pentru a incepe procedura alegerilor anticipate. Daca si-au angajat raspunderea, iar legea nu a trecut, inseamna ca acum trebuie sa raspunda cu propriile functii”, a mai spus social-democratul. 
Acesta considera ca primarii PDL vor fi primii care vor deconta valul de nemultumiri exprimate in cele 12 zile de proteste. „Chiar si in cazul unor primari buni ai PDL, care au avut multe fonduri de la guvern, oamenii ii vor sanctiona pentru apartenenta lor politica la un partid care a facut mult rau Romaniei. Mai mult, oamenii au fost invatati chiar de catre PDL ca e bine sa ai primari din partidul care guverneaza, iar acum nimeni nu mai crede ca PDL va mai fi in viitoarea guvernare. Deci tot raul pe care l-au facut in ultimii ani se intoarce acum impotriva lor”, a subliniat Dolineaschi, care a dezvaluit ca a primit deja semnale din partea unor edili democrat-liberali din judet care ar dori sa vina in USL.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.