ANDREI DOLINEASCHI: Domnul Turcanu a respins pactul de neagresiune fara sa ne fi cerut sa-l discutam

Presedintele PSD Botosani a declarat ca PNL a refuzat semnarea Pactului de neagresiune si colaborare propus de social-democrati fara sa fi solicitat in prealabil o discutie in cadrul careia sa propuna eventuale modificari sau completari ale documentului.

„Am spus de la inceput ca Pactul este o propunere pentru a face USL sa functioneze si pentru a asigura stabilitatea in administratia botosaneana. Nu a fost nimic impus. A fost o mana intinsa din partea noastra. Eu l-am semnat in fata presei pentru a arata ca nu e ceva de fatada si ca PSD isi asuma in totalitate aceasta pozitie. Domnul Turcanu a respins semnarea lui fara sa ne fi cerut sa-l discutam. Nu as fi refuzat si nu refuz nici acum o discutie asupra continutului Pactului”, a declarat Andrei Dolineaschi.

Presedintele PSD a mai spus ca reprezentantii PNL Botosani nu pot fi credibili atunci cand trimit  scrisori in care spun ca sustin USL, dar pe de alta parte anunta ca vor demite un viceprimar USL, cu sprijinul consilierilor PDL.

„Daca vor sa fie credibili, trebuie sa denunte alianta raului cu PDL, nu doar prin vorbe, ci si prin votul lor la toate nivelurile administrative”, a subliniat Andrei Dolineaschi.

Presedintele PSD Botosani a mai adaugat ca Pactul de neagresiune si colaborare nu contine nimic care sa-i dezavantajeze pe liberali. Dimpotriva, asumarea acestui document, ar readuce PNL pe pozitia in care se afla atunci cand a fost votat sub culorile USL.

„Daca sunt de buna credinta, nu au niciun motiv sa respinga acel document. Am cerut sa evitam certurile publice, sa discutam inainte hotararile de consiliu, sa nu blocam administratia si, in general, sa respectam ceea ce am spus in campania electorala: ca nu vom face intelegeri cu PDL si ca vom colabora pentru a face guvernare pentru Botosani. Daca mai au completari am toata deschiderea sa le discutam”, a spus Andrei Dolineaschi.

Vineri, 6 decembrie, presedintele PSD Botosani a propus omologului sau liberal semnarea unui Pact de neagresiune si colaborare pana la alegerile pentru Parlamentul European.

Documentul facea referire la evitarea certurilor si acuzatiilor publice intre partidele din cadrul USL, discutarea prealabila si sustinerea hotararilor administrative din Consiliul Judetean si din consiliile locale, promovarea celor doi europarlamentari din zona Moldovei din partea PNL (Renate Weber) si PSD (Catalin Ivan), un mesaj comun de condamnare a propagandei europarlamentarilor PDL care au defaimat Romania in timpul referendumului pentru demiterea presedintelui, precum si respingerea oricarei forme de colaborare cu Partidul Democrat Liberal.

Raspunsul presedintelui PNL Botosani a fost ca nu semneaza Pactul pentru ca nu vrea sa o sustina pe Renate Weber din partea PNL pentru un nou mandat de europarlamentar, intrucat il sustine pe fratele sau pentru aceasta functie si ca nu vrea sa colaboreze cu PSD la campania pentru Parlamentul European.

Andrei Dolineaschi a afirmat ca prin aceasta pozitie, seful PNL Botosani a pus mai presus interesele de familie si de partid, fata de interesele celor care au votat USL in 2012.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.