ANGAJARI mai RAPIDE in ADMINISTRATIA PUBLICA

Posturile din administratia publica vor putea fi ocupate imediat dupa vacantare, prin concurs, potrivit principiului „unu la unu” (la un post ocupat devenit vacant, un post ocupat – n.r.), potrivit unui proiect de lege aprobat ieri de Senat.

Ocuparea posturilor vacante prin concurs/examen se face pe baza aprobarilor ordonatorilor principali de credite, cu conditia incadrarii in plafonul cheltuielilor de personal aprobat prin buget, fara existenta preconditiei obtinerii unui aviz favorabil din partea Guvernului.
 
“Aprobarea acestei masuri va determina o mai buna functionare a institutiilor publice, care, in multe cazuri, se confrunta cu probleme din cauza numarului redus de personal. In special in ceea ce priveste autoritatile locale, existenta unui numar suficient de functionari, precum si profesionalizarea acestora sunt esentiale, intrucat ei reprezinta principala interfata in relatia cu cetateanii” a declarat senatorul PSD Doina Federovici.
 
De asemenea, senatorul botosanean a precizat ca prin decizia Curtii Constitutionale nr. 55 din 5 februarie 2014, Legea de aprobare a OUG nr. 77/2013 a fost declarata neconstitutionala. 
 
OUG nr. 77/2013 stabilea posibilitatea ocuparii prin concurs/examen a posturilor din cadrul institutiilor si autoritatilor publice conform principiului „unu la unu”, doar cu conditia obtinerii unui aviz favorabil al Guvernului, cu conditia incadrarii in plafonul de cheltuieli de personal.
 
Proiectul va fi transmis Camerei Deputatilor, care este si camera decizionala, spre dezbatere si aprobare. 
 
comunicat
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.