Aniversare liberala la o varsta venerabila – FOTOGALERIE

Miercuri, 24 mai, Muzeul Judetean Botosani a gazduit un eveniment aniversar in centrul caruia s-a aflat cel mai vechi partid politic din Romania: Partidul National Liberal.

142 de ani de „viata” ai PNL au sarbatorit miercuri membrii acestui partid, la eveniment fiind prezente personalitati din sanul organizatiei botosanene: primarul Catalin Flutur, senatorul Costel Soptica, fostii parlamentari Cristian Roman, Viorel Grigoras, presedintele organizatiei municipale Viorel Iliuta. Acesta din urma a tinut un scurt discurs de deschidere exprimandu-si speranta ca PNL va redeveni ceea ce a insemnat de-a lungul istoriei.

La eveniment a fost invitat si profesorul universitar Dorin Dobrincu care a tinut sa explice ce rol a jucat PNL in istoria moderna a Romaniei si a facut o comparatie intre doctrina partidului din trecut si cea actuala.

„Este foarte important sa luam o anumita distanta critica pentru ca altminteri vom ramane doar in momente precum acesta, un moment festiv, ne bucuram de o istorie, ne adunam laolalta, schimbam impresii, ne sudam dincolo de rupturi, dar asta nu ne ajuta prea mult. Altminteri, exista riscul – aici ies putin din pielea istorica si intru in cea a membrului de partid – sa fim un fel de PSD pe albastru. Daca PSD-ul ia masuri populiste, noi, ca sa castigam voturi, vrem de asemenea sa luam aceleasi masuri. E o opinie personala: cred ca trebuie in primul rand sa ne conservam ideile in care credem, sa le afirmam, sa ne exprimam convingerile. Mai bine crestem sanatos decat sa crestem brusc si prabusirea poate fi foarte puternica. Aceasta este si una dintre lectiile care vine din trecutul istorie noastre”, a spus profesorul Dorin Dobrincu.

Partidul National Liberal a luat nastere in 1875, iar de-a lungul istoriei, personalitati marcante si-au pus amprenta pe dezvoltarea partidului: Nicolae Balcescu, Ion Ghica, I.C Bratianu, C.A Rossetti, Mihail Kogalniceanu si Spiru Haret.

Varsta ce impune respect a acestui partid nu a impiedicat suflul tanar sa isi faca simtita prezenta. La evenimentul de la Muzeul Judetean s-a vazut si mult tineret, ceea ce da sperante de viata lunga PNL-ului.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.