ATAC DUR la PSD: „În Botoșani, își bate efectiv joc de comunitate!”

Deputatul liberal Cristian Achiței a evidențiat principalele „realizări” ale Guvernării social-democrate în județul Botoșani: propaganda continuă, dezvoltare zero, investiţii care „se vor face” și timp pierdut pentru botoșăneni.

Deputatul liberal Cristian Achiței a criticat dur Guvernarea PSD după ce a realizat un raport cu „realizările” social-democraților în județul Botoșani. Parlamentarul a ținut să evidențieze că de când a venit PSD la putere botoșănenii nu au avut parte decât de reglări de conturi interne și de lupte politice în loc să se ocupe de administrație.

„De când este la guvernare, PSD are o agendă proprie greu de înțeles. Reglările interne de conturi între tovarăși s-au soldat până acum cu instalarea a trei guverne într-un singur an, primele două fiind date jos tot de ei. Acum, aceste bătălii continuă prin convocarea unui congres, menit doar să întărească poziția „tătucului” suprem. Din păcate, acest mod de a face exclusiv politică și deloc administrație, această luptă continuă pentru funcții (câștigate de oamenii unei singure tabere) se răsfrânge profund negativ asupra botoșănenilor”, a spus deputatul Cristian Achiței.

„În Botoșani, PSD își bate efectiv joc de comunitate!”

Deputatul liberal mai spune că în Consiliul Municipal Botoșani pesediștii au majoritate și fac tot ce pot pentru a încurca sau întârzia proiectele propuse de primarul Cătălin Flutur. Dar și la nivel de județ, mai spune Cristian Achiței, PSD nu a realizat nimic altceva doar un dezastru total.

„În Consiliul Județean e și mai și! Aici oamenii partidului roșu dețin absolut toate frâiele: majoritate confortabilă și toate pozițiile de conducere. Rezultatul? Un DEZASTRU evident, în această perioadă, în cazul tuturor instituțiilor din subordinea CJ Botoșani”, a spus Cristian Achiței, deputat PNL de Botoșani.

Și pentru a demonstra că de când a venit PSD la guvernare în județul Botoșani nu s-a făcut o investiție majoră, ci din contră și cele în curs de desfășurare sunt într-o mare întârziere.

„1. Infrastructura de drumuri este într-o stare jalnică, iar PSD dovedește încă o dată tuturor celor care nu erau convinși deja de această tristă realitate că acest partid nu poate implementa proiecte de investiții bine și la termen. Proiectul Drumului Județean Strategic, deja întârziat cu un an, riscă să nu poată fi demarat nici în 2018 din cauză că termenul de realizare a proiectului tehnic nu poate fi respectat, în ciuda angajamentelor ferme ale conducerii CJ din momentul semnării festive, cu surle și trâmbițe, a contractului de finanțare.

Investițiile prin PNDL pe drumuri județene sunt, în fapt, proiecte pe care tot PSD-ul le-a respins în anul 2015. Botoșănenii au pierdut astfel minim trei ani. Acum s-ar fi putut face alte drumuri din județ.

2. Sistemul de sănătate este în suferință profundă. De la CJ-ul pesedist care administrează Spitalul Județean, cu toate secțiile sale, nu aflăm decât despre fel de fel de proiecte imaginare, fanteziste, toate la timpul viitor, demne doar de un scenariu SF. Nici o măsură organizatorică pentru a rezolva problemele actuale, majore, ale sistemului! Nici o viziune clară de reabilitare a tuturor secțiilor Spitalului Județean!

Fuga de proiecte europene, greu de administrat de către pesediști de-a lungul timpului, face ca singura sursă de finanțare invocată public să fie și cea mai ineficientă și mai greoaie dintre toate, Compania Națională de Investiții. Un singur exemplu: ambulatoriul nou (policlinica) este un proiect eligibil pe axa 8. Dar, cum spuneam, pesediștii fug de banii europeni ca dracul de tămâie. Cine suferă? Noi, botoșănenii!

3. Nova Apaserv, aflată de asemenea în subordinea CJ Botoșani, funcționează absolut defectuos, producând neplăceri majore în serie botoșănenilor. Programul investițional este într-o întârziere uriașă, bătând în continuare pasul pe loc. Lucrările efectuate în teren durează luni și luni de zile, timp în care riveranii sunt lăsați pradă noroaielor, drumurilor sparte, transformate în mlaștini. Tarifele plătite de populație cresc continuu, dar angajații Nova Apaserv sunt în pragul grevei, după ce plata salariilor minime pe care le au cei mai mulți dintre ei a întârziat, prioritare fiind lefurile uriașe ale șefilor ținuți în brațe de partidul roșu.

În pofida dezastrului de la Botoșani, șeful Consiliului de Administrație de la Nova Apaserv este promovat în conducerea Ministerului Apelor și Pădurilor, probabil pentru a extinde la nivel național contraperformanțele înregistrate în județ. Măcar dacă și-ar aminti, în noua lui calitate, de un alt proiect foarte important al județului, acumularea de la Vârful Câmpului, care zace prin sertarele ministerului în cauză.

4. Cu ce se ocupă ADI Aqua și ADI Ecoproces, alte entități din subordinea CJ Botoșani? Cu nimic. Dorm! Un somn ușor, pe banii localităților care plătesc cotizații fără a primi nimic în schimb. Cele două ADI-uri nu furnizează idei, nu furnizează soluții, nu ajută cu absolut nimic comunitățile care le finanțează.

Iar lista poate continua, atingând practic toate domeniile din responsabilitatea Consiliului Județean, o instituție luată în stăpânire de aproape 2 ani de PSD.

Înclin să cred că, dincolo de nepricepere, este vorba și de un calcul meschin, prin care anumite lucruri să se întâmple doar în anii electorali. Despre deschiderea Punctului de Trecere a Frontierei de la Racovăț de ce nu ne mai spune acum absolut nimic nici unul dintre pesediști?

Iar asta înseamnă TIMP PIERDUT pentru botoșăneni. Este vorba de timpul nostru, de timpul județului pe care îl iubim!”, a spus deputatul Cristian Achiței.

La final, parlamentarul liberal a urat succes senatorului Doina Federovici pentru noua fucție din PSD: vicepreședinte național al partidului.

„Să nu uit: Mult succes la congres delegației de pesediști botoșăneni și îndeosebi doamnei senator Doina Federovici, viitor vicepreședinte național al partidului!”, a încheiat deputatul Cristian Achiței.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.