ATAC PSD-ist la adresa lui TURCANU

Social-democratii botosaneni si-au ascutit armele impotriva sefilor judeteni din alianta care trage sa moara.

Atacul PSD-ist face trimitere la „cum a castigat alegerile pentru CJ” Florin Turcanu si la „management slab” de la „Mavromati” si Nova Apaserv.

Dupa ce seful Consiliului Judetean, Florin Turcanu, lasa de inteles prin niste declaratii recente ca Spitalul Judetean „Mavromati” ar cam fi sabotat la finantare de seful social-democrat de la Casa de Asigurari de Sanatate, Costel Lupascu, presedintele CJAS Botosani a venit in conferinta saptamanala de presa a PSD cu replica.

In timp ce, cu o zi inainte, Florin Turcanu avertiza ca va lua din banii primarilor PSD pentru a-i directiona spre cea mai mare unitate medicala a judetului, Costel Lupascu i-a atras, la randul sau, atentia ca ocupa functia de presedinte CJ si datorita sprijinului venit in campania electorala din tabara social-democrata. Si a mai tinut sa mentioneze ca il asteapta oricand pe seful CJ la o discutie referitoare la finantarea „Judeteanului’.

„Vreau sa-i amintesc domnului Turcanu ca a fost ales presedinte al CJ cu sprijinul masiv al nostru, al PSD-ului. Noi l-am votat, noi am fost cei care l-am sustinut, motiv pentru care ne este dator, PSD-ului si electoratului din Botosani. De asemenea, vreau sa mai amintesc o realitate in care traim: cand esti presedinte, esti la putere, ai si responsabilitati, obligatii”, a precizat presedintele social-democrat al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Botosani, Costel Lupascu.

Sageti tintite spre sefii liberali ai judetului a avut si primarul Portariuc. In opinia acestuia, la Spitalul Judetean continua sa fie o problema de management, de administrare. Acesta a tinut sa dea exemplul spitalelor aflate in subordinea Primariei Botosani, unde activitatea nu are de suferit din cauza finantarii.

„Iata ca in cazul nostru, la Primarie spitalele functioneaza fara nici un fel de probleme si nu ne-am plans niciodata. Nu cred ca s-a facut vreodata vreo discriminare de acest gen si avem tot timpul resurse bugetare pregatite sa intervenim atunci cand o impune situatia”, a declarat Ovidiu Portariuc, aratand ca in situatia unei finantari insuficiente a unui spital, administratia locala are toate parghiile legale pentru a interveni cu sume suplimentare.

De altfel, in opinia primarului social democrat, sefii CJ nu ar avea „decat doua structuri” pe care ar trebui sa-si concentreze atentia pentru a le scoate din criza: Spitalul Judetean si societatea Nova Apaserv.

„Nu are foarte multe, are numai cateva situatii: Spitalul Judetean si Nova Apaserv, pe care incearca sa le rezolve de aproape doi ani de zile. Iar cand nu gasesc solutii este mai comod sa dai vina pe altcineva. Sfatul meu este sa gaseasca solutii”, a conchis Ovidiu Portariuc.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.