BASARABIA: 43.000 semnaturi pentru apropierea de Romania

Peste 2.500 de botosaneni au semnat pana acum pentru sustinerea unui proiect legislativ care presupune apropierea definitiva a Basarabiei de Romania.

Facilitarea procesului de obtinere a vizelor pentru romanii de peste Prut, recunoasterea cetateniei romane, crearea unor institutii care sa se ocupe strict de relatiile cu Republica Moldova, sunt doar cateva dintre reglementarile propuse de catre peste 30 de ONG-uri care militeaza pentru unirea Romaniei cu Republica Moldova.

Pentru ca textul proiectului legislativ propus de catre Platforma Civica Actiunea 2012 sa aiba succes, initiatorii au lansat o campanie de strangere de semnaturi numita „Aducem Basarabia acasa”. Conform legislatiei sunt necesare cel putin 100.000 de semnaturi pentru ca demersul ONG-urilor sa ajunga in Parlamentul Romaniei.

Botosanenii vor putea semna in continuare pentru aceasta lege, incepand cu 15 iunie, la punctul de colectare a semnaturilor care va fi amplasat in zona Pietonalului Unirii, de langa Cinematograful Unirea.

Organizatorii anunta ca, pana acum, s-au strans peste 43.000 de semnaturi la nivel national, dintre care peste 2.500 doar in judetul Botosani. Coalitia de ONG-uri are reprezentanti in 35 de judete,in Bucuresti si in diaspora iar coordonatorii judeteni cauta in continuare voluntari care sa se implice in strangerea celor 5.000 de semnaturi necesare din cel putin 10 judete ale tarii.

Cei interesati se pot inscrie ca voluntari pe site-ul campaniei: basarabia-acasa.ro.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.