BILANTUL deputatului TAMARA CIOFU la finalul primei sesiuni parlamentare din 2014

La nivel legislativ: asistenta sociala a copiilor si masuri de stimulare economica. La nivel local: promovarea de activitati medicale si educative. Sintetizata, activitatea deputatului Tamara Ciofu la finalul primei sesiuni parlamentare din 2014 se regaseste in aceste activitati.

Deputatul PSD Tamara Ciofu a depus in prima sesiune parlamentara din 2014 un numar de 13 initiative legislative, dintre care cele mai multe au vizat domeniul asistentei sociale la nivelul copiilor si stimularea economica.

Astfel, la nivelul asistentei sociale a copiilor cele mai importante propuneri legislative au vizat: scutirea de taxe si impozite pentru reprezentantii legali ai copiilor cu handicap grav si accentuat, sprijinirea elevilor cu tulburari de invatare la nivel pedagogic, paramedical, psihologic si social si promovarea unui nou sistem de protectie a copilului cu dizabilitati prin dezvoltarea serviciilor specializate in vederea cresterii gradului de autonomie a acestora.  

”Prin modificarile pe care le-am propus la Legea 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, reprezentantii legali ai copiilor cu handicap grav sau accentuat vor beneficia de scutire de la plata impozitului pe o singura cladire si pe un singur teren, precum si de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu atas si mototriciclurilor, adaptate handicapului”, a declarat deputatul PSD, Tamara Ciofu.

Prin prezentul proiect de lege se acorda dreptul reprezentanţilor legali ai copiilor cu handicap grav sau accentuat de a beneficia de facilitati fiscale. Acest lucru le va permite sa directioneze resursele materiale pentru asigurarea intretinerii si tratamentului copiilor cu handicap grav sau accentuat care sufera de deficiente ireversibile.

In ceea ce priveste initiativele in domeniul economic acestea s-au referit la: stimularea infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii prin redefinirea acestora in functie de activitatea economica prestata si acordarea posibilitatii de conversie a creditelor dintr-o moneda straina in lei, fara costuri suplimentare, garantii sau comisioane cu scopul de a proteja consumatorii cu credite de fluctuatiile cursului de schimb valutar.

”Proiectul legislativ vine in sprijinul a milioane de romani care se simt inselati de banci atunci cand constata ca ratele si valoarea creditului contractat se mareste de la o luna la luna. Este extrem de important ca legea sa intre in vigoare cat mai repede pentru a evita acumularea de datorii suplimentare la banci. Pentru multi dintre romanii cu credite, conversia in lei reprezinta o gura de oxigen, o povara luata de pe umeri”, a subliniat vicepresedintele PSD Botosani, Tamara Ciofu.

La nivel local, vicepresedintele PSD Botosani a desfasurat o serie de activitati medicale de control a starii de sanatate a cetatenilor din Botosani, iar din punct de vedere educational s-a implicat in promovarea performantei scolare prin acordarea de stimulente financiare si carti elevilor cu cele mai bune rezultate din fiecare unitate de invatamant din colegiul sau electoral.  

In ceea ce priveste administratia locala, Tamara Ciofu a facut mai multe demersuri pentru realizarea primei aductiuni de gaz metan si extinderea retelei din zona judetului Botosani, precum si pentru alocarea de fonduri privind reabilitarea si modernizarea caminelor culturale din Costesti si Rosiori din comuna Rachiti.

”Am inteles ca atunci cand primarul si parlamentarul nu colaboreaza intre ei, cei care sufera sunt cetatenii. De aceea, eu am depasit orgoliile de partid si am o relatie deschisa cu toti primarii din judet si in special cu cei din colegiul meu parlamentar pentru a face Guvernare pentru Botosani”, a adaugat deputatul PSD.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.