Home Politica Birocratia de la AJOFM, protejata bine

Birocratia de la AJOFM, protejata bine

Agentiile pentru ocuparea fortei de munca trebuie descentralizate.

Aceasta este opinia vicepresedintelui organizatiei judetene PP-DD, Dorin Ciustea.

In opinia acestuia, una din marile greseli ale descentralizarii este cea a pastrarii la nivel central a institutiilor care se ocupa cu ocuparea fortei de munca  deoarece activitatea aceasta trebuie adusa mai aproape de cetatean.

„Este o chestiune pur locala ocuparea fortei de munca. Fiecare judet, fiecare localitate are specificul ei in ceea ce priveste ocuparea fortei de munca, in ceea ce priveste somajul, si ma gandesc ca autoritatile locale ar fi putut interveni mai bine in coordonarea unei astfel de activitati, pentru combaterea somajului”, este opinia exprimata de Dorin Ciustea.

De altfel, reprezentantul PP-DD considera ca prin trecerea in administrare locala a acestei institutii s-ar putea gasi si leac pentru birocratia excesiva instalata in aceste agentii judetene, care nu ofera niciun sprijin unitatilor productive, mediului de afaceri.

„Ajutorul AJOFM in ceea ce priveste sprijinirea unitatilor productive, a mediului de afaceri, a productiei in general, este aproape inexistenta. Noi avem obligatia sa raportam niste locuri de munca vacante, care evident ca nu prea sunt. Cand inchei niste contracte si ai nevoie de forta de munca, fie ca nu gasesti, trebuie sa-ti cauti singur ceea ce doresti, fie ca din partea agentiei nu este niciun feed-back, ci doar un soi de birocratie. Mai exact, comunici niste hartii si primesti niste hartii, la asta se rezuma tot sprijinul”, a conchis Dorin Ciustea.

In cadrul conferintei de presa organizata de PP-DD, vicepresedintele organizatiei botosanene a mai atins si subiectul stimulentelor din partea statului pentru angajarea unor categorii defavorizate, cum sunt absolventii sau persoanele trecute de 50 de ani, stimulente care ar trebui acordate agentilor economici dar care, practic, nu exista.

Desi critica modul in care se face la noi descentralizarea, prin asumarea raspunderii, reprezentantii PP-DD o considdera necesara pentru  modernnizarea administratiei publice, pentru apropierea serviciilor de cetatean, eliminarea birocratiei si a coruptiei, in sensul ca aceste servicii vor fi in subordinea unor persoane si autoritati alese.

Exit mobile version