BOSSUL de la DOROHOI, PLIN de NOROI

Bossul de Dorohoi nu-i vinovat, asa a fost educat! Andruska Dolineaschi, de cum a ajuns purtator de diplomat de premier,  brusc s-a metamorfozat in ”jupan național”. 

Dupa alegerile din 2012, cartile la nivel de judet au fost facute doar de domnul deputat Andrei Dolineaschi. Domnia sa avea pretentia sa stie si cu ce viteza bate vantul  prin zona. In doua luni de zile toate institutiile deconcentrate aveau sefi numai din Dorohoi, municipiul de pe malurile Buhaiului ajunsese sa dea ora exacta in administratia botosaneana. Sa ne amintim pe la cate institutii l-a plimbat  pe al sau prieten  Paul Paval, cum incepea sa sforaie intr-un fotoliu, cum il trezea si-l arunca intr-un altul si mai comod. Cateva luni a atipit pe la OCPI, dupa care s-a desfatat pe la Consiliul Judetean in functia de vicepresedinte. Nici cei mai varstnici si mai intelepti dintre social democratii botosaneni nu aveau curajul sa-i reproseze obraznicia domnului Dolineaschi. Toata lumea pesedista era in cunostinta de cauza ca Adruska e un fel de a treia manuta activa a lui Victor Ponta si ca oricand poate intoarce cate un dos de palma celui care ridica privirea din pamant. 
 
Fiind mai mult prin Palatul Victoria,  pentru a fi convins ca nimeni nu misca in front, si-a ales la randul lui o manuta botosaneana care sa-i palmuiasca pe eventualii rebeli ai partidului. Cu timpul aceasta manuta fina si delicata a ajuns un brat vanjos, daca se supara,  matura pe jos cu intreaga organizatie judeteana. Pe langa dirijat, manuta mai are un reflex conditionat, aduna firfirei. Stim foarte bine, orice functie, fie ea si de rang trei, are o valoarea pecuniara. Deh, nu mai e mult si vom trece prin doua campanii electorale, PSD-ul trebuie sa fie cat se poate de generos cu electoratul, asa ca ,zi de zi,  teschereaua trebuie burdusita.
 
Sa revenim la deputatul de Dorohoi si sa-i urmarim ascensiunea. Inca nu-i crescusera tuleie pe obrajori si a fost dat de domn doctor  in grija lui Miky Spaga  pentru a invata ce-i smenul politic. Vreo patru anisori i-a carat spagarului  national diplomatul cu marafeti . In acei ani l-a cunoscut si pe doctorandul  Victoras, ucenic de-a lui Adrian Nastase, cel cu mai multe case. Acea perioada a fost cea mai benefica pentru asimilarea hotiei si mitomaniei, lua lectii in direct de la maestrul Ady, chiar si-n fata camerelor de luat vederi, procurorii  nici in ruptul capului n-ar fi indraznit sa-l deranjeze pe marele  hultan. Maldare de banet  se adunau la vedere. Dupa ce-a asimilat arta furtisagului a trecut si pe la cabinetul lui Mircea Geoana sa-si exercite talentul. Cand Victoras a ajuns la Palat, avand mare incredere in el, nu l-a uitat, l-a numit consul general peste… habitatul hotiei nationale. Asa a ajuns Doly al nostru sa scotoceasca prin buzunarele celor cu functii babane pentru intregirea avutiei social democratiei dambovitene. Au fost luati …la bani marunti de la presedinti de consilii judetene pana la ultimii primari si salariati. Nu stiu in ce masura i-au picat in conturile sale personale cativa euroi printre degete. Inclin  sa am indoieli, la cat de flamanzi sunt colegii lui, nu cred sa-i fi ramas prea multi banuti  prin buzunare. Daca i-a mai aruncat ceva euroi, acela a fost consilierul sau personal, Rica fara de frica, dorohoian get-beget,  care sub umbrela lui Dolineaschi a sifonat ceva banet de la institutii si de pe la primariile din tara.
         

Paradoxul e altul, fostii lui subalterni de la PSD Botosani nu scot o vorba despre implicarea lui Andruska in tot felul de matrapazlacuri,  concretizate  intr-un dosar penal.  Gingasa manuta ”cosuleana” n-a schitat nici un gest in sustinerea sa, din contra, s-a cocotat aproape de varful piramidei scapand si discrete zambete , iar Ovidiu Portariuc de indata i-a luat locul in fruntea partidului. Acest individ este pregatit sa-si faca pantofii acum in ajun de Craciun cu imaginea lui Andrei  Dolineaschi. Nu-i asa, asta da solidaritate social-democrata!

LUCIAN ALECSA

 

1 COMENTARIU

  1. Poti sa fii deschis pentru o clipa si si sa descoperi in premiera un program care cu adevarat si in modul cel mai serios iti aduce bani? Eu sunt aici sa te ajut din toate puterile! Incepe imediat! Totul este verificat si functioneaza perfect! Oricand vrei mai multe detalii, cauta-ma la adresa de email: crismrc36@gmail.com

Comments are closed.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.