Botosanenii au incredere in Catalin Flutur. Ce arata SONDAJUL PNL: la incredere, Catalin Flutur – 39%, Ovidiu Portariuc – 26%

Sondajul de opinie este, pentru partidele politice, un instrument eficient de lucru, care ofera informatii importante pentru castigarea unei confruntari electorale.

Uneori, partial, rezultatele sunt facute publice, insa majoritatea informatiilor obtinute printr-o astfel de cercetare sunt interpretate si folosite pentru alegerea celor mai bune strategii electorale, pentru cunoasterea segmentelor de electorat pe care candidatul sau partidul se poate baza sau care poate fi cel mai usor convins. 
 
Din pacate, la Botosani, PSD intelege sa foloseasca sondajul de opinie ca instrument de manipulare politica, practica pe care o catalogam ca total lipsita de etica. Sondajul comandat de PSD la nivelul municipiului resedinta de judet a manipulat inca din faza de intervievare, cand persoanele chestionate au fost nevoite sa raspunda privitor la unele situatii ipotetice, scopul urmarit fiind acela de a le insufla cate o doza de neincredere fata de candidatul PNL. Manipularea celor de la PSD a continuat si dupa interpretarea si publicarea rezultatelor obtinute pe ipoteze false, intentionat provocate. 
 
La randul sau, PNL a comandat un sondaj de opinie la nivelul municipiului Botosani, insa cu scopul de a-l folosi strict ca instrument de lucru, fara a publica initial datele obtinute.
 
Pentru eliminarea oricarui tip de speculatie pe baza rezultatelor obtinute, conducerea organizatiei PNL a decis insa, in cele din urma,  publicarea partiala acestuia. 
 
Astfel se poate observa cu usurinta ca, in ceea ce priveste increderea, Catalin Flutur, candidatul PNL la functia de primar al municipiului Botosani, conduce detasat, cu un procent de 39%, urmat la mare distanta de Ovidiu Portariuc, candidatul PSD, cu un procent de 26%.
 
Si in privinta intentiilor de vot, clasamentul este condus tot de candidatul Catalin Flutur, de la PNL, cu un procent de 39,60%, fiind secondat, de asemeni la mare distanta, de Ovidiu Portariuc, candidatul PSD, cu un procent de 24,80%.
 
Totodata, sondajul a masurat si distributia voturilor fiecarui candidat, in functie de nivelul de scolaritate al votantilor. Dupa cum se poate observa din graficele atasate, Catalin Flutur este candidatul favorit al votantilor cu studii liceale, postliceale sau universitare, pe cand Ovidiu Portariuc este preferat in special de categoriile de votanti cu cel mult zece clase absolvite. 
 
Sondajul a fost comandat de PNL si a fost realizat in perioada 04-12 ianuarie 2016, pe un esantion de 806 persoane, cu o marja de eroare calculata de ±3,4%.
 
BIROUL DE PRESA AL PNL BOTOSANI
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.