BOTOSANI: Alegeri in PSD si PNL

Anul 2013 reprezinta un an cu alegeri politice in cadrul principalelor partide din Botosani. Atat in PNL, cat si in PSD se vor organiza alegeri interne pentru desemnarea noilor conduceri.

La PSD alegerile sunt impuse de demisia din partid a fostului senator Gheorghe Marcu, in timp ce la PNL expira mandatul de patru ani a lui Florin Turcanu.
In PSD, alegerile vor avea loc pana la jumatatea lunii aprilie, inainte de Congresul National programat pe 19-20 aprilie la Bucuresti. Principalul favorit pentru functia de presedinte al organizatiei judetene este Andrei Dolineaschi, insa nu este exclus ca si actualul primar al municipiului Botosani, Ovidiu Portariuc, sa emita pretentia la sefia partidului.
Foarte posibila este si varianta unui tandem Dolineaschi – Portariuc, presedinte – presedinte executiv (sau prim-vicepresedinte).
Daca ar candida si ar fi ales presedinte al organizatiei judetene, Portariuc ar destabiliza organizatia municipala, unde s-ar impune noi alegeri. Daca va fi presedinte executiv sau prim-vicepresedinte, primarul va putea ocupa prin cumul si functia de lider la organizatia municipala a PSD.
In ceea ce priveste PNL, primele alegeri vor avea loc in organizatia municipala, cel mai probabil in martie-aprilie. De altfel, actualul presedinte interimar, Viorel Iliuta, este favoritul lui Florin Turcanu pentru aceasta functie.
„In mod sigur, domnul Iliuta va fi presedintele organizatiei municipale dupa alegeri”, a spus Florin Turcanu.
In ceea priveste alegerile la filiala judeteana, acestea se vor desfasura la toamna, iar Turcanu vrea un nou mandat.
„100% voi candida”, a spus Turcanu.
El asteapta contracandidati pe care „sa ii fac de ras”.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.