Botosani: Concurs de arta Basarabia Pamant Romanesc

Platforma Civica Actiunea 2012 si Centrul pentru Cultura, Istorie si Educatie impreuna cu Biblioteca Judeteana „Mihai Eminescu” Botosani organizeaza in perioada 20 aprilie – 18 mai concurs de arta „Basarabia Pamant Romanesc”.

Concursul are drept scop realizarea de opere de arta din domeniul picturii sau sculpturii cu tematica principala Basarabia Pamant Romanesc. Scopul concursului este de promovare a valorilor culturale autohtone cat si promovarea identitatii si a istoriei romanesti in randul tinerilor concomitent cu alegerea unei tematici istorice de actualitate.
In acest an, pe 16 mai 2012, se vor implini 200 de ani de cand Basarabia a fost rupta din principatul Moldovei de catre Imperiul Tarist.
Concursul este deschis pentru toti doritorii, amatori sau profesionisti, elevi, studenti sau alte persoane interesate.
Termenul limita de prezentare a lucrarilor este 18 mai 2012. Acestea se pot depune in perioada 20 aprilie – 18 mai 2012 la Biblioteca Judeteana sectia „Mihai Eminescu”. In perioada 11 mai – 18 mai 2012 se va constitui si o expozitie pana la premiere care va avea loc in data de 18 mai 2012, orele 17.00. Atat expozitia, cat si premierea va avea loc la Biblioteca Judeteana in cadrul sectiei Mediateca – Pietonalul Unirii.
In perioada 20 aprilie- 18 mai 2012 fiecare doritor poate sa intre pe site-ul www.Actiunea2012.ro si sa voteze pentru opera preferata cu un like aferent fiecarei opere de arta. Vor fi trei premii care se vor da lucrarilor care au strans cele mai multe like-uri si un premiu special acordat de organizatori.
Creatiile nu vor fi restituite, vor deveni proprietatea Centrului pentru Cultura, Istorie si Educatie si vor fi utilizate in expozitii in Romania si rep. Moldova.
Detalii despre eveniment pe www.Actiunea2012.ro, www.Centrul-Cultural-Roman.ro si prin email la contact@actiunea2012.ro.
Persoana de contact: Eduard Cojocariu tel. 0765 487 828 .
Platforma Civica este o coalitie de organizatii non-guvernamentale si grupuri de initiativa care sustin unirea Republicii Moldova cu Romania si militeaza pentru idealul regasirii romanilor de pe ambele maluri ale Prutului in cadrul aceluiasi stat.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.