Botosani: Eleve mobilizate de USL-isti sa-l „binedispuna” pe Che Guevara de Constanta

Cu aroganta cu care unii „sudisti” li se adreseaza de sus botosanenilor, asa a venit primarul excentric al Constantei sa ne invete sa stam cuminti in banca noastra. Plimbat cu alai de fete de scoala prin centrul municipiului, primarul constantean mare amator de petreceri in cluburi s-a aratat indignat de cum arata municipiul.

Indignat ca Botosaniul isi permite sa arate mai ingrijit decat orasul turistic pe care il administreaza de ani buni si in care, in afara de pomeni, nu prea si-a lasat amprenta cu lucrari care sa ii uimeasca pe cei care vin in vizita. „Am ramas trasnit ce am vazut pe aici. Nu va suparati ca va spun. Eu nu am trotuare facute cu granit in Constanta. I-am spus si lui Ovidiu: daca as fi candidat, trebuie sa se mai gandeasca, dar eu as spune ca opresc construirea parcului acvatic”, a declarat primarul Radu Mazare.
Daca in plimbarea sa, pe strada a impartit zambete catre toata lumea, la conferinta de presa a izbucnit atunci cand i s-a spus ca parcul de agrement care urmeaza sa se construiasca pentru botosaneni este o investitie in mare parte din bani europeni si ca este o lucrare mai ampla decat cea derulata la Constanta. I s-a explicat ca la Botosani nu este vorba despre un simplu Aqua Parc, ci de un complex intins pe zeci de hectare, cu bazine in aer liber si acoperite, cu sase terenuri de minifotbal si tenis, cu iaz si rau artificiale, cu amfiteatru in aer liber si multe altele si in jur de o suta de locuri de munca vor fi create odata cu darea in folosinta a acestei investitii. Si toate acestea, in mare parte cu bani atrasi de la Uniunea Europeana. Aici primarul Mazare s-a enervat: „Ba baieti, daca voi va pricepeti mai bine, aici in Moldova, decat ma pricep eu la turism, puteti sa spuneti orice”, a spus acesta. „Ma inveti tu pe mine, care sunt primar de 12 ani? Nu ma invata tu pe mine, ca sunt primar de 12 ani”, a mai reactionat Mazare la conferinta de presa, suparat ca i se vorbeste de proiecte si realizari mai ample decat la Constanta. Primarul Constantei a uitat insa ca multi turisti alearga la bulgari nemultumiti de cum arata litoralul nostru.
„Nu ma mira aroganta lui. Ce nu stiu multi din alte judete este ca botosanenilor le place curatenia, le place sa arate bine casa lor, sa aiba o floare la fereastra. Prin Bucuresti, prin Constanta ii privesc unii cu superioritate pe botosaneni, pe moldoveni, dar pe nedrept. Cred ca daca este sa concuram cu ei, botosanenii sunt mai gospodari decat cei care ne privesc de sus. Orasul trebuie sa fie asa cum iti este casa. Cei care nu inteleg asta degeaba vin sa ne ceara voturile. Ne place sa traim intr-un mediu frumos si asta ii uimeste pe unii care vin cu ifose de superioritate la noi in oras. Dar nu cred ca trebuie sa luam in seama ce spune domnul Mazare. El cu distractiile lui, noi cu gospodarirea noastra. Eu nu stiu cate voturi poate sa ne ia omul care vine sa ni-l prezinte pe primarul Constantei de model, ca noi nu vrem asa ceva la Botosani. Vrem primar, nu animator in cluburi”, a declarat Mina Petrescu, pensionara.
Candidatii USL-isti s-au straduit din rasputeri sa-i intre in voie primarului Mazare. Umar la umar cu Ovidiu Portariuc, care candideaza pentru functia de primar al Botosaniului, Mazare s-a plimbat inconjurat de fete de scoala cu fustite scurte, iar pe seara a petrecut cu aspirantul nostru la primarie intr-un club. Toti USL-istii s-au invartit in jurul lui Mazare de parca ar fi fost centrul universului.
„Este imoral ce s-a intamplat zilele trecute la Botosani, odata cu venirea pe meleagurile noastre a primarului de Constanta, Radu Mazare. Ma mira faptul ca oameni din invatamant, oameni care vor sa fie inspectori scolari generali, femei in acelasi timp, s-au pretat la a-i face jocurile acestui satir batran care este Mazare, in sensul in care au coordonat inclusiv tinuta vestimentara a elevilor. Elevele au fost obligate sa poarte fustite, iar mai mult decat atat, doamna profesoara care tinteste la scaunul de inspector general, le tragea fustitele pentru ca i se parea ca sunt prea lungi. Sunt fapte impardonabile, mai ales cand vin din partea unui cadru didactic. Comportamentul lui Mazare a fost observat de botosaneni si am vazut reactii dezaprobatoare din partea lor”, a declarat Daniel Botezatu, inspector scolar general adjunct in cadrul ISJ Botosani.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.