Botosani: Fostul primar de Dorohoi, declarat colaborator al Securitatii

sergiu lungu

Sergiu Lungu, fostul primar al municipiului Dorohoi, a fost declarat colaborator al fostei Securitati. Curtea de Apel Bucuresti s-a pronuntat intr-un dosar in care Consiliul National pentru Studierea Arhiverlor Securitatii (CNSAS) se pronuntase impotriva lui Lungu.

La incepu, Lungu castigase procesul de la Tribunalul Bucuresti, dar, dupa recursul facut de CNSAS, Curtea de Apel a stabilit ca acesta a fost colaborator cu Securitatea comunista.
„Modifica in tot sentinta recurata, in sensul ca admite actiunea si constata calitatea de colaborator al Securitatii in privinta paratului-intimat”, scrie in hotararea instantei.
Chiar daca aceasta hotarare a fost pronuntata in urma cu trei ani, totusi colegii de partid ai lui Sergiu Lungu nu au stiut nimic in acest sens. Mai mult chiar, el urma sa fie numit candidat pentru functia de primar al municipiului Dorohoi din partea PDL. Insa aceasta hotarare se pare ca va anula propunerea si chiar va duce la excluderea lui Lungu din partid.
Sergiu Lungu a fost primar la Dorohoi in perioada 2004-2008, iar acum detine functia de director la Grupul Scolar „Alexandru Vlahuta” Sendriceni.
Hotarari de fosti colaboratori ai Securitatii au mai fost pronuntate de Curtea de Apel Bucuresti si ub cazul lui Florin Egner (primar de Botosani in perioada 2000-2004) si Claudiu Adascalitei (fost director la Directia Agricola Botosani).

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.