BOTOSANI: Liberalii din municipiu si-au ales liderul (FOTO)

Sambata, fara prea multe emotii, Viorel Iliuta a fost ales presedintele Organizatiei Municipale a PNL. Inainte de vot, Florin Turcanu a tinut un discurs dur impotriva PSD.

Sambata, Sala Mare a Teatrului Mihai Eminescu s-a ingalbenit de puzderia de oameni veniti la Adunarea Generala a PNL Botosani. Pentru functia de presedinte a Organizatiei Municipale a candidat viceprimarul Viorel Iliuta, cel care a asigurat si interimatul acestei functii dupa plecarea lui Gheorghe Iavorenciuc.

Principalul obiectiv al noului presedinte este de a mari echipa liberala pentru a deveni cea mai puternica formatiune politica din localitate.

„Trebuie sa raspandim valorile, ideile si conceptele liberale in cercuri cat mai largi iar noi liberalii sa fim din ce in ce mai multi si mai uniti pentru a putea prelua guvernarea”, a afirmat Viorel Iliuta.

Desi invitati, principalii parteneri din cadrul Uniunii Social Liberale (USL) n-au binevoit sa vina la adunarea liberalilor. Pe langa PSD, au mai lipsit reprezentantii PDL, PP-DD si PC. In schimb, au onorat cu prezenta Corneliu Furtuna (PNTCD), Daniel Botezatu (Forta Civica) si Mircea Costea (PER). De remarcat ca, in schimb, fosti membri PDL au venit in numar destul de mare la aceasta sedinta a liberalilor. Parte din ei au ocupat diferite functii publice administrative cu sprijinul democrat-liberalilor.

Aceste absente au fost remarcate si de Florin Turcanu, presedintele PNL Botosani, care a anuntat ca, in ciuda acestei atitudini, liberalii vor onora invitatiile din partea altor formatiuni politice.

In continuare, Florin Turcanu a vorbit de valorile liberale, dar nu a evitat sa-i atace pe partenerii de guvernare, social-democratii. Totodata, a tinut sa laude buna administrare a orasului in perioada celor doua mandate ale lui Catalin Flutur. In acelasi context, Turcanu a anuntat ca obiectivul liberalilor este castigarea primariei municipiului Botosani.

„Din 2004 si pana in 2012 s-au intamplat lucruri bune sub conducerea unui primar liberal sustinut de PNL. Respectam intelegerea pe care o avem in USL pana in 2016 dar in acelasi timp vreau sa recastigam in 2016 primaria municipiului Botosani. Sunt convins ca domnul viceprimar Iliuta are aceasta expertiza”, a spus Florin Turcanu.

Dupa aproximativ trei ore de vot, s-au prezentat si rezultatele. Astfel, Viorel Iliuta a obtinut 477 de voturi din totalul de 491, diferenta de 14 fiind voturi anulate.

Pentru Biroul Politic, din cei 45 de aspiranti, doar 20 au obtinut un loc. Primii noua cu cele mai multe voturi au devenit vicepresedintii organizatiei. Acestia sunt: Gheorghe Sorescu, Viorel Grigoras, Sorin Apostoliu, Stelian Plesca, Alberto Gavrielscu, Liviu Turcanu, Cristian Lazarovici, Gina Puflea si Bogdan Dascalescu.

Ceilalti membri din cadrul Biroului Politic Municipal sunt: Daniel Tupilus, Gabriel Murariu, Petre Tupilus, Gabriel Carlan, Marius Niculaes, Anca Paslaru, Dana Arama, Mihai Boicu, Gheorghe Norses, Viorel Coman si Romica Pohontu.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.