Home Politica Botosani: Mazare invitat sa aduca reteta de tras teapa cu apartamente!

Botosani: Mazare invitat sa aduca reteta de tras teapa cu apartamente!

Mazare a defilat prin Botosani cu eleve la brat. Primarul din Constanta a fost adus pentru ca PSD se afla in cadere la Botosani. Ce nu se stie despre proiectul lui Mazare cu apartamentele pentru tineri. Cat ar costa la Botosani reteta „minune” a lui Mazare.

„Avem nevoie de Mazare?”
La doua zile dupa ce am sarbatorit Ziua Eroilor Neamului care au luptat impotriva regimului nazist, cel care a defilat impreuna cu fiul sau imbracati in uniforme fasciste a venit sa dea lectii imobiliare botosanenilor. Venit acum pe post de revolutionar, in costum militar si cu o bereta rosie dupa modelul gherilelor comuniste din America de Sud, Radu Mazare a defilat prin centrul orasului avand la brat cateva eleve din Botosani.
Motivul pentru care primarul de la Constanta a fost adus de PSD la Botosani este scaderea accentuata in sondaje a USL, fiind chiar mai jos decat inainte de inceperea campaniei electorale.
Pretextul oficial pentru care Mazare a venit cu mare tam-tam si la Botosani este lansarea ideii de proiect pentru construirea de locuinte ieftine pentru tineri. Radu Mazare a construit la Constanta „apartamente pentru tineri” obtinand un mare succes de imagine, desi lucrurile in realitate nu stau exact ca la televizor.

„Reteta minune” – o teapa imobiliara de proportii
Inceput in 2008, proiectul „Locuinte ieftine pentru tineri” se anunta foarte atractiv pentru tinerii pana in 35 de ani din Constanta. Din cauza lipsei tinerilor dispusi sa achite avansul pentru apartamente inainte de inceperea constructiei, Radu Mazare a marit varsta „tinerilor”, fiind acceptati si doritori pana in 45 de ani.
Desi trebuiau terminate in 2009, cele 1.044 apartamente anuntate de Mazare nu erau finalizate nici dupa doi ani de la inceperea lucrarilor. Abia in decembrie 2010, Mazare a inaugurat 348 locuinte din cele peste 1.000 promise. De altfel constructorii, care au lucrat pe baza promisiunii ca vor fi mii de tineri care vor achita avansul la apartamente, s-au trezit lasati in offside de Mazare din cauza lipsei solicitarilor.
Motivul pentru care tinerii au renuntat la „locuintele minune” ale lui Mazare este acela ca lucrarile sunt de foarte proasta calitate, cu peretii in intregime din rigips, conditii in care tot ce se intampla la parter se stie la etajul IV. Pentru a mentine pretul asa-zis scazut, apartamentele sunt predate fara finisaje sau instalatii sanitare. Astfel, pentru un apartament cu 2 camere de 40 mp tinerii incepeau cu un credit de 35.000 euro – cu dobanda ajungeau la 50.000 euro, pentru ca in final, adaugand finisajele si instalatiile, sa plateasca 60.000 de euro!
La Botosani, ANL-urile facute de Primarie sunt la jumatate de pret fata de proiectul lui Mazare!
Vandut ca o „solutie miracol” pentru tinerii care vor locuinte, proiectul lui Mazare este o mare teapa imobiliara data constantenilor de primarul lor multimilionar in euro!
La Botosani, in cele doua mandate de pana acum ale primarului Catalin Flutur, s-au construit prin ANL un numar de 515 apartamente si garsoniere. In plus mai sunt realizate si 130 de locuinte sociale. „Nu poti sa vii de la Constanta si sa declari iresponsabil ca tu faci la Botosani locuinte ieftine cu 700-800 euro metrul patrat in conditiile in care noi am construit la cheie apartamente ANL cu 407 euro/mp! Minciuna servita acuma de PSD si Mazare, cu atata fast, mi se pare o dovada de cinism fata de cetateanul onest!”, a declarant primarul municipiului Botosani, Catalin Mugurel Flutur.
Astfel, un apartament cu doua camere prin ANL costa la Botosani aproximativ 23.000 euro, in timp ce blocurile „minune” propuse de Mazare ajung la Constanta la peste 50.000 de euro!

O actiune electorala finalizata cu o ilegalitate!
Incercand sa demonstreze ca se apuca de treaba, primarul Constantei si alaiul de USL-isti locali au comis o ilegalitate! Faptul de a turna un cancioc de beton pe terenul visat de pesedisti reprezinta o incalcare a proprietatii publice a Statului deoarece terenul respectiv apartine Ministerului Apararii Nationale, mai concret al Unitatii Militare 01189. Acest teren este solicitat de Primaria Botosani incepand de acum 7 ani, in vederea construirii a 800 locuinte prin programul ANL.
Noile autoritati ar trebui sa se sesizeze vizavi de incalcarea proprietatii statului roman si a folosirii acelei locatii in scopuri electorale, ca sa nu mai vorbim de teapa pe care USL intentioneaza sa o dea la Botosani dupa modelul Mazare de la Constanta.
Este adevarata fata pe care USL ne-o arata si acum in campania electorala: aceea a unor personaje fara respect fata de legea din Romania, fata de statul de drept si mai ales fata de alegatorul de buna credinta care a crezut in promisiunile facute si nerspectate ani la rand, atunci cand ei au fost la guvernare.
Noi ne-am tinut mereu de cuvant.

Exit mobile version