Botosani: Primarul Verginel Gireada nu scapa de condamnare

verginel gireada

Primarul comunei Mihai Eminescu a ramas cu condamnarea la inchisoare cu suspendare. Doi ani cu suspendare este decizia in urma recursului judecat la Curtea de Apel Cluj.

Primarul liberal Verginel Gireada s-a ales initial cu pedeapsa de inchisoare cu suspendare la Judecatoria Baia Mare, insa a atacat decizia la Curtea de Apel Cluj. Impreuna cu secretarul comunei de la acea data, Mircea Onofrei, primarul a fost trimis in judecata pentru o afacere ilegala cu terenuri, pentru falsificarea unui act de proprietate pentru ca terenul respectiv sa ajunga in posesia unor apropiati ai primarului. Procesul a pornit in primavara anului 2010. Abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, abuz in serviciu contra intereselor publice sunt faptele imputate primarului comunei Mihai Eminescu. Si fostul secretar al comunei, Mircea Onofrei, care de asemenea a contestat decizia magistratilor, a ramas cu pedeapsa cu inchisoare dupa pronuntarea de la Curtea de Apel Cluj.
„Aplica un spor de un an inchisoare inculpatului O.M. si dispune sa execute pedeapsa finala de 3 ani cu suspendare sub supraveghere pe durata termenelor de incercare de 4 ani pentru inculpatul G.D.V si 5 ani pentru inculpatul O.M. face aplicarea articolului 71 aliniat ultim Cod Penal cu privire la pedepsele accesorii stabilite de prima instanta mentine restul dispozitiilor sentintei atacate. Respinge ca nefondate recursurile inculpatilor O.M., G.D.V si a Comisiei Locale de fond funciar. Obliga inculpatii si Comisia Locala de Fond Funciar la cate 500 lei cheltuieli judiciare catre stat”, este hotararea pronuntata de Curtea de Apel Cluj.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.