Botosani: Razboi in declaratii intre Daniel Botezatu si Mihaela Hunca

mihaela hunca si daniel botezatu

Dupa ce profesoara Mihaela Hunca a trimis un comunicat de presa prin care acuza reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean ca fac campanie pentru PDL in randul profesorilor, inspectorul scolar general adjunct Daniel Botezatu a venit cu un raspuns acid la adresa fostei sale colege din Inspectorat.

In timp ce Mihaela Hunca il acuza pe inspectorul Botezatu ca ar fi trimis o adresa catre cadrele didactice in care le solicita sa voteze intr-un sondaj politic, inspectorul general adjunct o taxeaza ca „a mancat degeaba painea de inspector” daca nu stie sa faca diferenta intre o adresa a ISJ si un e-mail asumat de pe o adresa personala trimis catre un grup privat.
Va redam in continuare comunicatul trimis de Daniel Botezatu.
Comunicatul de presa al PSD, asumat de catre doamna profesor Mihaela Hunca, este un exemplu concludent al disperarii care macina aripa cea mai de stanga a aliantei de stanga numita USL (USL = unde sunt liberalii!?). Mai rar atat de multe neadevaruri si rautati, in cele cateva fraze trimise mediei locale.
Cel mai mare neadevar, trambitat emfatic de catre  fostul inspector scolar, ulterior fosta directoare a CCD, ambele functii ocupate in timpul guvernarii PSD, sau al condominiului PSD -PDL (a propos de profesionalism!) este acela ca e-mailul a fost trimis profesorilor din Botosani. Adresa de e-mail a destinatarului, facuta publica de doamna Hunca, este a unui grup de discutii al ISJ Botosani, un grup neoficial, care nu inseamna, catusi de putin, profesorii din Botosani.
Am declarat si imi mentin declaratia, doamna Hunca a mancat degeaba painea de inspector  daca nu stie sa faca diferenta intre o adresa a ISJ (semnata, stampilata, inregistrata) si un e-mail asumat de pe o adresa personala, trimis catre un grup privat, de circa 30 de persoane. Si ca sa facem si o corectura gramaticala, de la un profesor de stiinte umaniste, la unul de stiinte reale, in «adresa» nu se vorbeste, se scrie, doar daca nu aude cineva si sunete in parcurgerea mesajului.
Da, ne pregatim de campanie electorala. USL a inceput-o mai devreme, dovada cartonul primit de mine in cutia postala, pe fond verde (ce lideri de campanie aveti!), cu liderii desemnati de alianta pentru CJ si Primaria Botosani, cu invitatia de a-i vota. In ateismul sau funciar (sa ne amintim ca Iliescu s-a declarat liber cugetator, adica necrestin), PSD nu are rabdare sa treaca sfintele sarbatori pascale si incepe sa spurce. La nivel national, prin motiunea de cenzura lipsita de subiect,fata de guvernul Ungureanu,  la nivel local prin postacii de serviciu. In ambele cazuri fara nicio rusine, fara remuscari.
Afirma doamna Hunca faptul ca invatamantul botosanean a devenit sectie de partid! Ii reamintesc doamnei faptul ca in perioada 2001-2004, cand era premier Adrian Nastase, caruia i-a fost in preajma, macar in fotografii si cand a fost, pe rand, inspector scolar si director al CCD, ISJ devenise o anexa a PSD. A uitat convocarile la mitinguri, la ovationarea lui Nastase, cand scolile trebuiau sa se incoloneze ca in trecutul 23 august? Poate mai gaseste cate ceva prin arhivele de la Liceul Sportiv si fostul Grup Scolar «Gh. Asachi» – candva Liceul Electrocontact.
Profesionalismul e aruncat la gunoi, afirma doamna Hunca in mesajul domniei sale. Sincer, multi si-ar dori sa fie aruncati, cu profesionalism cu tot,  in gunoiul de vila, foarte aproape de ISJ,  din care poate au fost scrise aceste  fraze iresponsabile. Iarasi o afirmatie gratuita, atata timp cat multi dintre directorii de scoli, membrii Corpului national de mentori in educatie, Corpului de control al ministrului Educatiei si Corpului de experti in management educational sunt si membri ai PSD. Sau poate ei nu sunt profesionisti?
Cu totii avem oameni pe care ne putem baza.  PSD are o multime (descrescanda) de oameni pe care se poate baza in invatamant. Doamna Hunca o stie prea bine, doar lectiile de engleza, sah, matematica, patinaj artistic, datul in carti, ghicitul in bobi, datul cu parerea si mai stiu eu ce, pe care vrea sa le organizeze PSD la propriul sediu, nu sunt tinute de alde nenea paznicul, ci tot de oameni din sistemul de invatamant. Adeziunile pentru USL, solicitate in timpul programului scolar la Colegiul Economic Botosani, tot cadrelor didactice li se adreseaza! Ar fi timpul sa lepadati, ca partid, arama de pe fata si sa incetati sa mintiti, macar in timpul sarbatorilor!
USL pierde pozitiile de imagine din invatamant  castigate in urma crizei. Colegii mei vad ca, in Romania, criza care i-a afectat, sa recunoastem, cel mai mult, a trecut. Mai vad si ca, aceeasi criza, netratata la timp, afecteaza acum Grecia, Spania, Portugalia, Franta si, dincolo de ocean, Canada. Noul premier, Mihai Razvan Ungureanu, a afirmat ca exista toate premisele ca incepand din luna iunie tuturor bugetarilor Romaniei sa li se reintregeasca salariile pana la valoarea de dinainte de diminuarea cu 25%. USL, care pana nu demult, prin nocturnul Antonescu si diurnul pilot ratat Ponta, clama ca exista bani pentru reintregirea salariilor, tipa acum din toti rarunchii (unul ziua, altul noaptea) ca nu si ca daca vor veni ei la guvernare vor taia acesti bani. Cucul si pupaza!
Pe acest fundal, al pierderii de imagine si al lipsei de solutii a uselistilor, apar asemenea declaratii de presa, precum cea a doamnei Hunca. Afirmatiile gratuite al domniei sale nu pot fi rupte de contextul politic. Daca le-as rupe, ar insemna sa reneg anii in care am fost colegi inspectori, la ISJ Botosani si cand, de pe aceeasi adresa de e-mail, in varii situatii, am reusit sa comunicam si altfel decat apeland la mass-media!
Inspector Scolar General Adjunct,
Prof. dr. Daniel Botezatu

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.