Bugetul pe 2017, promulgat de presedintele Iohannis. Seful statului ii cere ”trei lucruri” Guvernului Grindeanu. Ce spune presedintele si despre venituri

Legea bugetului de stat si cea a bugetului asigurarilor sociale a trecut de Cotroceni, fiind promulgata de presedintele Klaus Iohannis. Anuntul a fost facut joi de catre presedinte, acesta subliniind insa ca ii cere actualului Executiv trei lucruri: ”responsabilitate, responsabilitate, responsabilitate”.

”Veniturile la buget sunt asa cum au spus unii, optimiste. Eu spun supraapreciate. Cheltuieli sunt prevazute in suma foarte mare. Abordarea hiperoptimista a bugetului se poate vedea de exemplu facand o comparatie intre veniturile la bugetul general consolidat de anul trecut si ce se prevede pentru anul acesta, unde se constata o crestere de 14% fara sa fie vreo explicatie undeva cum se ajunge la aceasta crestere fenomenala. 14% este foarte mult pentru bugetul general consolidat”, a spus presedintele Romaniei intr-o declaratie de presa.

Seful statului a subliniat si un alt aspect ingrijorator: sunt prevazute credite de angajament ”de o suma nemaivazuta, de peste 50 de miliarde”.

”Totusi am decis astazi si am si facut-o deja, am promulgat atat bugetul cat si bugetul asigurarilor sociale. Tara are nevoie de buget si Guvernul care s-a angajat sa execute acest buget acum are posibilitatea sa dovedeasca cum va face acest lucru. Pentru Guvern am un mesaj simplu in cursul acestui exercitiu buget pe care tocmai l-am promulgat – cer Guvernului trei lucruri: responsabilitate, responsabilitate si responsabilitate’‘, a mai spus Klaus Iohannis.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.