Home Politica CADOURI pentru bolnavii de la Spitalul Judetean „Mavromati”

CADOURI pentru bolnavii de la Spitalul Judetean „Mavromati”

Ziua de 11 februarie a fost proclamata „Ziua Internationala a Bolnavului”.

Tineretul National Liberal (TNL) din Botosani a marcat si in acest an „Ziua Internationala a Bolnavului”. Pentru a aduce o bucurie pe chipul bolnavilor, membrii Organizatiei de Tineret a PNL Botosani au facut o vizita in saloanele catorva sectii de la Spitalul Judetean de Urgenta „Mavromati” pentru a le duce bolnavilor integrame, pixuri si ziare.

„Este o zi in care nu sarbatorim, ci o zi care ne aminteste, de fapt, cum este realitatea, si anume ca boala exista. Este ziua in care toata lumea ar trebui sa-si indrepte gandurile catre cei bolnavi, aflati pe patul de spital. De aceea, prin acest gest al nostru incercam sa le alinam durerea, pentru ca orice pacient simte o bucurie atunci cand i se face o vizita”, a declarat Sorin Cornila, presedintele Organizatiei Municipale TNL Botosani.

Scopul marcarii acestei zile este de a sensibiliza societatea civila, respectiv diferitele institutii sanitare, cu privire la necesitatea de a asigura cea mai buna asistenta celor bolnavi.

Ziua Internationala a Bolnavului a fost instituita de catre Papa Ioan Paul al II-lea si a fost aleasa ziua de 11 februarie pentru ca in acea zi a anului 1984 a fost proclamata prima Scrisoare Apostolica „Salvifici doloris” din istoria Bisericii, dedicate valorii suferintei umane.

Exit mobile version