Cand se aliniaza politicienii la startul campaniei. VEZI programul

Chiar daca politicienii sunt de multisor in campanie, oficial, pentru alegerile locale startul campaniei se da pe 11 mai. Guvernul a stabilit ca inscrierea candidatilor pentru alegerile locale poate fi facuta pana la data de 1 mai, semnele electorale pot fi inscrise inainte de 10 aprilie, iar campania electorala va debuta la data de 11 mai 2012.

„Executivul a aprobat astazi un set de Hotarari de Guvern privind organizarea alegerilor pentru autoritatile administratiei publice locale din acest an, in vederea unei bune desfasurari a acestui proces extrem de important”, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu. Scrutinul pentru alegerea primarilor, consilierilor locali, municipali, judeteni si a presedintilor consiliilor judetene va avea loc in data de 10 iunie 2012. In programul calendaristic stabilit prin hotarare de guvern se prevede ca, pana in 10 aprilie, partidele si aliantele politice, ca si organizatiile cetatenilor apartinand minoritatilor nationale vor comunica BEC semnele electorale, urmand ca acestea sa fie aduse la cunostinta publicului. Candidaturile vor putea fi depuse pana la data de 1 mai si tot pana la acea data vor putea fi adresate solicitarile pentru alocarea timpilor de antena.
Campania electorala va incepe cu 30 de zile inainte de data desfasurarii alegerilor, respectiv la data de 11 mai, si se va incheia la data de 9 iunie, ora 7.00. Procesul de votare din 10 iunie va incepe la ora 7.00 si se va incheia la ora 21.00. In cazul organizarii turului al doilea de scrutin pentru alegerea primarului sau pentru alegerea presedintelui consiliului judetean, potrivit legii, acesta va avea loc la doua saptamani de la primul tur, respectiv, la data de 24 iunie 2012.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.