CATALIN FLUTUR: Ce se intampla cu banii de la Guvern?

catalin flutur

Finantarea de la Guvern este problema. Acest punct a fost atins de Catalin Flutur, in sedinta de ieri a Consiliului Judetean, atunci cand s-a ajuns la discutiile pe marginea „executiei bugetare” a judetului.

Democrat liberalul a precizat ca isi da votul pentru executia bugetara dar nu poate fi de acord cu aceasta, nu poate sa nu sesizeze cat de alarmanta este situatia, in conditiile in care la partea de investitii, in zona de dezvoltare sunt cele mai mari probleme.

„In conditiile in care avem incasari de 61 la suta fata de ce ne-am prognozat noi si cheltuiala la buget undeva sub 50 la suta, inseamna ca avem o mare problema”, a spus Catalin Flutur.

Consilierul PDL a aratat ca a  analizat cu mare atentie executia bugetara si a constatat „ca stam foarte prost cu banii care trebuie sa vina de la statul roman, de la Guvernul Romaniei”.

Marile proiecte ale judetului Botosani sunt puse in pericol din cauza intarzierii banilor de la Guvern.

„Acolo sunt problemele, la Guvern. Este vorba de banii de proiecte. Ce se intampla ? Ca problemele astea se rostogolesc. Avem neincasari absolut relevante, de 9 milioane de lei la subventii  la bugetul de stat pentru sustinerea derularii proiectelor finantate din fonduri externe nerabursabile. Marea noastra problema aici este. Neincasand banii acestia, nu-i putem cheltui”, s-a adresat Catalin Flutur colegilor din CJ.

Fostul primar al municipiului Botosani este ingrijorat de soarta celor doua mari proiecte ale judetului, cel pentru reteaua de apa si canalizare si cel pentru depozitul de deseuri. Acesta sustie ca a studiat cu foarte mare atentie cele doua mari proiecte si a constatat ca sunt mari intarzieri in derularea lor, fiind un risc ridicat sa nu poata fi duse la capat.

„Observ un blocaj, ca sunt niste neintelegeri intre autoritati, intre CJ si o parte dintre consiliile locale. Riscam sa dam noi toti banii daca nu se duce la indeplinire ce s-a  semnat in contractele de finantare”, a atentionat Catalin Flutur.

Fostul edil a facut referire si la rectificarea de buget la nivel national care intarzie nepermis de mult.

„Constat ca este sfarsit de iulie si acea rectificare de buget pe care o asteapta toata lumea nu s-a mai intamplat. Nici CJ nu are bani, nici comunele n-au, bani pentru proiecte nu sunt, toata lumea asteapta”, a incheiat Catalin Flutur, caruia i s-a raspuns ca Guvernul va face rectificarea, in sfarsit, saptamana aceasta.

Ce bani putem spera sa primim in judet, asta este o alta discutie.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.