Home Politica CATALIN FLUTUR: Noi, cei de dreapta, am incurajat munca, nu nemunca (partea...

CATALIN FLUTUR: Noi, cei de dreapta, am incurajat munca, nu nemunca (partea a II-a)

catalin flutur

Desi este nemultumit de ceea ce se intampla in municipiu pe linie de administratie, Catalin Flutur, fostul edil al municipiului, acum director al SC Locativa SA, nu imbratiseaza ideea unui referendum pentru demiterea primarului. In ceea ce priveste o posibila alianta cu PNL, Catalin Flutur, presedintele Organizatiei judetene a PDL este destul de retinut.

Reporterul: In ce priveste Zona Metropolitana, cum vedeti evolutia acesteia?

Catalin Flutur: Despre Zona Metropolitana vreau sa spun ca s-a intarziat destul de mult. Trebuia sa se continue ideea de anul trecut. O problema serioasa o constituie bugetul pentru acest proiect. S-a propus cine va conduce, s-a negociat cine si ce va face, dar nu s-a discutat ce era mai important: cu ce bani vor fi platiti cei implicati in Zona Metropolitana. Despre buget nu s-a spus nimic. S-au alocat 50.000 de RON la inceputul anului si atat. Iar cu suma asta nu se poate face treaba. Iar la Primaria Botosani nici macar buget pentru salarii nu este asigurat pana la sfarsitul anului 2013.

Reporterul: Ce parere aveti despre un eventual referenduum pentru demiterea primarului ? Un deputat de Botosani, Cristian Roman, a venit cu o astfel de idee…

Catalin Flutur: Deocamdata, nu. Dar nu vreau sa discut despre aceasta propunere a deputatului Cristian Roman. Nu cred ca este o solutie, pentru ca pe viitor se pot crea tot felul de precedente. Si, in primul rand, nu e bine pentru oras. Este vorba si de stabilitate.

Reporterul: Ati avut negocieri cu PNL? Sunt voci care spun chiar ca ati fi facut alianta cu PNL inainte de alegerile locale de anul trecut.

Catalin Flutur: Inca de anul trecut am spus ca daca voi pleca de la Primarie, atat in Consiliul Local, cat si in Consiliul Judetean vom face o opozitie constructiva. Daca au fost hotarari cu impact major pentru cetatenii municipiului sau judetului Botosani, noi le-am votat. Am avut si sedinte unde am votat si impotriva unor hotarari de consiliu local sau judetean. Acestea nu erau importante pentru oras. Asa cum nu era important pentru oras sa mai pui un director adjunct la Politia Locala sau unde se organizeaza Festivalul Verii. Mai mult decat atat, in campania electorala administratia Flutur a fost acuzata ca nu promoveaza Centrul Vechi si ca nu muta actiunile in aceasta zona. Iar acum, cei care ma criticau vor festival pe Pietonalul Unirii. Apoi, nu am votat cresterea de taxe si impozite locale cu 16%, nu am votat bugetul local, in care erau prevazuti bani pentru tot felul de lucruri neimportante pentru oras. In campania electorala au spus „mai putine panselute, mai multe locuri de munca”. Si anul acesta au alocat mai multi bani pentru flori. Au spus fara borduri, si au dat bani si acolo. Au prevazut 8 miliarde de lei pentru o firma de paza si protectie, in conditiile in care ai la dispozitie Politie Locala, Politie Municipala, Jandarmi…

Reporterul: Scuza administratiei a fost ca nu mai poate face angajari la Politia Locala, nu le permite legea.

Catalin Flutur: Dar se aloca aceste 8 miliarde de lei pentru salarii la o firma privata de paza si protectie, in conditiile in care la Politia Locala nu sunt asigurate lefurile pana la sfarsitul anului. Si, in plus, de asta in oras sunt camere video de supraveghere. Apoi, se cheltuie foarte mult cu firmele de audit. Un miliard si jumatate pentru imprumutul cu Banca Mondiala, ca sa afle ca proiecte de genul Cornisa nu sunt finantate de aceasta institutie. Lucru care se putea afla foarte usor de pe site-ul institutiei. Apoi, firma care sa organizeze licitatie la Proiectul Cornisa, unde intai a castigat o societate iar apoi castigul a revenit unei alte firme. Acei bani ii va cere firmei respective inapoi, sau nu? Acum vrea audit la Locativa. Unde sa constate ce? Ca societatea este pe profit si lucrurile merg bine. Atunci, nu se arunca niste bani, asa, de aiurea?

Reporterul: Primarul Portariuc a venit cu propunerea ca Locativa si Urban Serv sa fie comasate. Unde e problema actualei organizari?

Catalin Flutur: Problema la Locativa nu este Locativa. Problema la Locativa este Flutur. Daca ei reuseau sa puna un director de-al lor la Locativa, atunci totul era bine si frumos. Cat despre comasarea societatilor Locativa si Urban Serv, nu se poate face decat prin vot in sedinta de Consiliu Local.

Reporterul: Daca se rupe USL veti face o alianta cu PNL?

Catalin FLutur: Daca la nivel national se va hotari ruperea, vom face acest lucru. Eu sunt convins si o tot spun din 2004 ca locul celor din dreapta este in dreapta. Este logic sa facem sa se intample acest lucru pentru ca suntem de dreapta. Noi cei de dreapta suntem cei care am incurajat munca si nu nemunca. In schimb, cei din stanga au marit taxele si impozitele, facturile la energia electrica. Acum spun ca au redus factura, dar de fapt beneficiari sunt tot cei cu ajutor social. Nu cei care muncesc. Asta-i diferenta dintre stanga si dreapta in politica.

Reporterul: Miscarea Populara este o lovitura pentru PDL sau este o miscare de unificare a dreptei?

Catalin Flutur: Nu ma intereseaza ce se intampla atat timp cat se fac constructii politice de dreapta. Pentru ca la un moment dat se va gasi un numitor comun pentru a lupta cu partidul de stanga.

Reporterul: Traian Basescu este la final de cariera politica?

Catalin Flutur: Nu. Nu cred ca va termina activitatea politica odata cu incheierea celui de-al doilea mandat de presedinte al tarii. Parerea mea este ca peste doi ani Traian Basescu va deveni un lider politic marcant de dreapta. Iar ruperea de PDL a fost un lucru bun pentru partid. (interviu realizat de Adrian Dimitriu)

CITESTE SI: Catalin Flutur: Ma supara ceea ce se intampla in oras. NU se mai face nimic (partea I)

 

Exit mobile version