Home Politica Catalin Ivan (PSD) catre Presedintia daneza a UE: Sanctionati-l pe Basescu, dar...

Catalin Ivan (PSD) catre Presedintia daneza a UE: Sanctionati-l pe Basescu, dar nu-i loviti pe romanii disperati care protesteaza!

Catalin Ivan

Catalin Ivan, liderul eurodeputatilor PSD, a atras atentia in plenul Parlamentului European ca valentele dictatoriale ale regimului condus de Traian Basescu trebuie tratate mult mai aspru de oficialii europeni.

Basescu trebuie sa raspunda pentru propriile excese si derapaje antidemocratice, nu Romania ca stat si nu romanii adusi in saracie si disperare de actuala guvernare, a subliniat europarlamentarul.
Catalin Ivan a aratat ca recentele proteste din Romania au fost declansate de maniera nedemocratica in care presedintele Traian Basescu conduce tara.
„Trebuie sa fim atenti sa nu lovim si mai tare in oamenii care sunt acum in strada, in cei ale caror drepturi au fost calcate in picioare de Basescu, dar si de Orban si de Borisov. Eu cred ca tocmai acesti lideri politici cu valente dictatoriale ar trebui pusi in discutie. Cred ca ar trebui sa discutam mult mai serios de regimul lui Traian Basescu, ca si despre regimurile lui Viktor Orban si Boyko Borisov. Cred ca Europa are viitor daca democratia in Europa va fi aparata. Avem nevoie de democratie in toate cele 27 de state membre ale Uniunii”, a afirmat eurodeputatul PSD Catalin Ivan in plen.
Avand in vedere amplele miscari de strada din ultimele zile, care reflecta indignarea cetatenilor si lipsa de legitimitate a Guvernului, europarlamentarul considera ca solutia in acest moment o reprezinta organizarea de alegeri anticipate. 
Catalin Ivan atrage atentia ca puterea de la Bucuresti a aplicat cele mai dure masuri de austeritate din UE, care au impovarat populatia pana la limita suportabilitatii, iar modul totalitar si arogant de a lua deciziile a dus la o situatie fara precedent – 14 asumari de raspundere pe legi importante in ultimii 2 ani. In opinia europarlamentarului PSD, guvernantii trebuie sa deschida ochii si sa realizeze ca populatia nu mai suporta abuzurile si umilinta, iar singura solutie este formarea unui Executiv legitim si sustinut de romani.

Exit mobile version