CATALIN PREDOIU: Mai sunt alegerile legale? Am informatii de la jurnalisti care se tem. Trebuie sa oprim asta, altfel murim!

Prim-vicepresedintele PDL, Catalin Predoiu, este de parere ca fostul ministru de Externe Titus Corlatean fie „nu a vrut sa colaboreze in complot” la ilegalitati si a fugit las, fie „minte la randul sau”, iar numirea lui Teodor Melescanu la MAE „pare sa confirme ca Ponta are dubla comanda”.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Catalin Predoiu sustine ca Ponta ii minte pe primarii carora le promite legea amnistiei: „Cat timp Romania e membra UE si NATO, nu va fi nicio lege a amnistiei pentru corupti, iar dl Ponta nu e atat de naiv sa nu inteleaga ca nici macar doi pasi spre DNA nu poate sa faca.”

Predoiu a explicat care ar fi primele sale masuri pentru deblocarea economiei si ce fel de guvern ar construi.

Totodata, acesta a dat cateva detalii in privinta memorandumului Rompetrol si a suspiciunilor pe care le are in privinta lui Victor Ponta.

Cum veti recupera diferenta de voturi dintre dl Iohannis si dl Ponta, pe ce mizati?

Un prim aspect e o mai buna mobilizare a organizatiilor si au fost luate masurile necesare dupa primul tur. In doua-trei locuri a fost vorba de o relaxare prematura.

In al doilea rand, ma bazez pe diferenta vadita dintre candidati. Avem un om serios si un altul care a inselat toate asteptarile, chiar ale propriului partid si electorat. Pe 14 noiembrie vom marca al treilea semestru consecutiv de recesiune intr-un context de acalmie economica. Dl Ponta nu are scuza unei crize. A guvernat prost.
 
20% din investitii au fost taiate, cifra fara precedent, incasarile la buget sunt in jur de 31% din PIB. In timpul crizei incasarile treceau de 33%. 36 de noi taxe, locurile de munca se topesc, increderea investitorilor scade, economia e gripata.

In al treilea rand, sunt greselile flagrante in organizarea alegerilor. Ele au creat un val de nemultumire care va conta. Valul a fost stimulat si mai mult de comportamentul sfidator al dlui Corlatean si implicit al dlui Ponta.

Dl Corlatean a demisionat.

Nu si-a asumat nimic, ba chiar a aruncat o diversiune, ca nu vrea sa faca ilegalitati. Cine l-a pus sa faca ilegalitati? Dl Ponta? Toata lumea vorbeste despre sectiile de votare, dar e vorba si de alte ilegalitati? Eu am mai vazut demisii la referendum motivate de refuzul de a face ilegalitati.

Fie dl Corlatean a fost supus unor presiuni, nu a vrut sa colaboreze in acest complot si a fugit las, fie minte la randul sau. A insinuat ca BEC ar face ilegalitati, aratand o hotarare si un comunicat de presa. Dar BEC nu putea sa treaca intr-o hotarare ceva ce e in competenta Ministerului de Externe. La BEC sunt magistrati ai ICCJ.

sursa: ziare.com

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.