CE a comunicat BEC dupa SCANDALUL VOTULUI in STRAINATATE

Conducerea BEC a invitat reprezentantii Ministerului Afacerilor Externe si pe cei ai Biroului Electoral din Strainatate (BES) la o discutie pe tema votului in Diaspora ca urmare a scandalului si a reclamatiilor primite referitor la proasta organizare a alegerilor prezidentiale in strainatate.

„Avand in vedere numeroasele sesizari privind disfunctionalitati in organizarea procesului de organizarea procesului de votare in cadrul sectiilor de votare in strainatate, BEC precizeaza ca (…) durata votarii este stabilita prin dispozitiile art. 44 si art. 46 din Legea 370/2004 votarea incepe la ora 7,00 si se incheie la ora 21.00. (…) BEC nu poate modifica dispozitiile imperative ale legii care prevad inchiderea sectiilor de votare la ora 21.00. BEC a adresat MAE invitatia de a participa la o intalnire cu membrii BEC, la sediul acestuia, in data de 4 noiembrie la ora 12,00, intalnire la care vor fi invitati si reprezentantii BES (Biroul Electoral pentru Sectiile de votare din Strpinatate nr. 48. Scopul intalnirii priveste identificarea unor solutii viabile pentru buna desfasureare in strainatate a turului II de scrutin”, se arata in comunicatul BEC.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.