Ce va face presedintele Iohannis daca trece motiunea de cenzura

KLAUS IOHANNIS

Presedintele Klaus Iohannis nu are de gand sa se abata de la principiile pe care le-a facut cunoscute demult romanilor, in privinta desemnarii premierului, daca motiunea de cenzura trece astazi, prin voturile parlamentarilor.

Presedintele Romaniei a declarat, marti, la Berlin, ca nu va desemna decat un premier integru. In capitala Germaniei, Iohannis a precizat ca nu exista premisele unui blocaj politic indelungat, ca Romania este o tara stabila, in ciuda crizei politice, pentru ca are o situatie economica foarte buna si este vazuta ca un partener de incredere.

„Eu nu mi-am schimbat opiniile politice. Sunt in continuare de parere ca in Romania nu se poate desemna decat o persoana integra. Nu am de gand sa fac rabat de la criteriile din toamna anului trecut”, a declarat presedintele Iohannis.

Iohannis a precizat si ca imediat dupa ce va reveni in tara se va apleca si asupra „demisiile ministrilor”.

„Trebuie sa ducem Romania inainte. Romania are o stituatie economica foarte buna, suntem vazuti ca parteneri seriosi, de incredere, aceste lucruri nu trebuie sa le punem sub semnul intrebarii. Trebuie o terminare urgenta a crizei si reluarea normalitatii”, a conchis seful statului.

Vizita lui Iohannis in Germania, scrie hotnews, are loc in contextul in care in acest an se implinesc 50 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice la nivel de ambasada, 25 de ani de la semnarea Tratatului privind cooperarea si parteneriatul in Europa dintre Romania si Germania, precum si 10 ani de la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.