Home Politica CHELTUIELI mai MARI cu SALARIILE ANGAJATILOR ASOCIATIILOR de PROPRIETARI

CHELTUIELI mai MARI cu SALARIILE ANGAJATILOR ASOCIATIILOR de PROPRIETARI

Majoritatea PSD din Senat si Camera Deputaților a decis cresterea sumelor lunare pe care cetatenii Romaniei, care stau la bloc, trebuie sa le plateasca la asociatiile de proprietari. 

Asta, intrucat a respins un proiect de lege care permitea asociatiilor sa aiba posibilitatea incheierii de conventii civile sau contracte de colaborare, conform Codului Civil, pentru persoanele care presteaza diferite activitati in cadrul acestora (administrator, contabil, ingrijitor etc). 
 
In conditiile respingerii respectivului proiect de catre majoritatea PSD, asociatiile de proprietari vor trebui sa incheie contracte individuale de munca pentru administratori, contabili sau ingrijitori, ceea ce presupune cresterea cheltuielilor lunare cu personalul din cauza necesitatii respectarii nivelului salariului minim pe economie si, mai ales, a platii impozitelor si contributiilor catre stat. 
 
Personalul respectiv devine astfel angajat permanent al asociatiilor de proprietari, pana acum acestia putand avea alt loc de munca drept activitate de baza, la asociatii prestand servicii un numar limitat de ore.
 
Proiectul a fost respins miercuri si in Camera Deputatilor, cu 148 voturi impotriva, 129 de voturi pentru si noua abtineri.
 
“Proiectul de lege era sustinut de organizatiile asociatilor de proprietari, care i-au transmis in acest sens primului ministru, Victor Ponta, un numar de nu mai putin de 15.000 de scrisori. Guvernul a dat insa aviz negativ proiectului de lege, fapt ce a influentat decisiv votul parlamentarilor PSD, care l-au respins la votul final. Cu alte cuvinte, Guvernul, in lacomia sa dupa bani, a decis sa le ia bani romanilor inclusiv pentru faptul ca fac parte din asociatii de proprietari, chiar daca apartenenta la aceste organizatii nu este o expresie a vointei lor, ci se datoreaza starii de indiviziune fortata”, a declarat deputatul PNL de Botosani, Cristian Constantin Roman, care s-a numarat printre cei doar 129 de parlamentari care au votat, pentru adoptarea respectivului proiect de lege.
 
Detalii despre proiectul de lege, expunerea de motive, punctul de vedere al Guvernului si votul de respingere definitiva a proiectului de lege pe http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?idp=13262. 
 

Exit mobile version