Home Politica Cine este DACIAN CIOLOS, premierul desemnat de Klaus Iohannis ?

Cine este DACIAN CIOLOS, premierul desemnat de Klaus Iohannis ?

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat numele primului ministru: Dacian Ciolos. Decizia vine rundele de consultari cu partidele politice, ce au avut loc la Cotroceni.

„Dupa parerea mea, in aceasta etapa, pentru a rezolva problema guvernarii, este nevoie de un prim-ministru independent sau tehnocrat, o persoana curata, care sa nu fi fost implicata in scandaluri, o persoana integra”, a spus presedintele, in urma cu putin timp.
 
Decizia si-a argumentat-o si cu faptul ca „este nevoie sa fie promovati ministri performanti”, „este nevoie de partide fara corupti, este nevoie ca partidele sa faca curatenie in interior si sa nu promoveze peroane suspectate de coruptie”.
 
Klaus Iohannis a mai spus ca „avem nevoie de intarirea statului de drept, este nevoie de deschiderea competitiei politice” si „nu putem sa asteptam o revigorare a clasei politice doar din interiorul partidelor”.
 
Despre desemnarea lui Ciolos in fruntea executivului, Iohannis a declarat : „aceasta solutie o vad eu intr-un guvern tehnocrat. Am convingerea ca este calea corecta in urmatorul an, pana la alegerile parlamentare”.
 

Dacian Ciolos este inginer agronom. A fost ministru al Agriculturii din octombrie 2007 si pana in decembrie 2008, in Guvernul Tariceanu.

 
A fost comisar european pentru Agricultura in perioada 2010-2014, in mandatul sau realizandu-se prima reforma a Politicii Agricole Comune.
 
Dupa incheierea mandatului de comisar a fost numit consilier special al presedintelui Comisiei Europene, pe probleme de securitate alimentara.
 

Exit mobile version